رانندگان ماشین آلات فاز ۱۲ پارس جنوبی که معوقات مزدی پرداخت نشده دارند، در اقدامی اعتراضی از هفت روز پیش اعتصاب کردند. این کارگران میگویند که “برخی از ما از مردادماه به بعد، هیچ پولی نگرفته ایم و در شرایط اقتصادی فعلی، نمی توانیم چند ماه منتظر دریافت حق الزحمه خود بمانیم”. بنا بر خبری دیگر دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان، با بیان اینکه ۲۸۰ هزار نفر از ابتدای سال تاکنون، بیکار شدهاند، گفت که “۱۳۰ هزار نفر تعدیل و ۱۵۰ هزار نفر تعلیق شدهاند”.رانندگان ماشینآلات فاز ۱۲ پارس جنوبی، در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود دست از کار کشیدهاند.این رانندگان که طرف قرارداد با شرکت پیمانکاری هستند، میگویند پیمانکار معوقات مزدی ما را نمیپردازد و کسی پاسخگوی ما نیست.این رانندگان که میزان طلبهایشان از کارفرما به چندماه میرسد، خواستار پرداخت این معوقات هستند و میگویند: “برخی از ما از مرداد ماه به بعد، هیچ پولی نگرفتهایم و در شرایط اقتصادی فعلی، نمیتوانیم چند ماه منتظر دریافت حقالزحمه خود بمانیم؛ امورات زندگیمان لنگ است”.
اعتراض رانندگان، نزدیک به یک هفته است که ادامه دارد و در این مدت، کارکنان پالایشگاه نهم (فاز ۱۲) با خودروهای شخصی تردد میکنند. کارگرانی نیز که در کمپها به سر میبرند، مشکل تردد دارند و نمیتوانند به راحتی سر پروژهها حاضر شوند.
مدیران پالایشگاه به عنوان کارفرمای مادر رانندگان در این رابطه میگویند: موضوع معوقات مزدی را دنبال خواهیم کرد؛ در عین حال مدیریت پالایشگاه معتقد است که رانندگان، نیروی پیمانکاری هستند و پیمانکار باید پاسخگوی مساله باشد.
فاز ۱۲ پارس جنوبی در شهرستان کنگان در استان بوشهر واقع شده است.
۲۸۰ هزار کارگر قطعه ساز بیکار شدند
به گزارش تسنیم، آرش محبی نژاد، دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازان، در گردهمایی قطعه سازان خودرو از سراسر کشور، با اشاره به وضعیت اشتغال در صنعت قطعهسازی گفت: “اگرچه قطعهسازی، یکی از صنایع اشتغالزای کشور به شمار میآید، اما ۲۸۰ هزار نفر از ابتدای سال تاکنون، بیکار شدهاند؛ به این معنا که از این تعداد ۱۳۰ هزار نفر با تعدیل و ۱۵۰ هزار نفر با تعلیق قرارداد خود مواجه هستند“.
وی با بیان اینکه از حدود ۱۲۰۰ قطعهسازی فعال در کشور، ۴۰۰ واحد تعطیل و نیمه تعطیل هستند، افزود: “قیمتهای فروش قطعات، علیرغم افزایش قیمتهای مواد اولیه و نهادههای تولید هنوز از سوی خودروسازان اصلاح نشده است و بر همین اساس، قطعهسازان با زیان قابل توجهی روبرو هستند؛ ضمن اینکه مجموع مطالبات قطعهسازان از خودروسازان به بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان میرسد“.
محبی نژاد گفت: “مطالبات معوق سررسید گذشته قطعهسازان اکنون به رقمی بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان رسیده؛ ضمن اینکه مشکلات حاد زنجیره تأمین خودروسازی کشور نیز همچنان ادامه دارد. این در حالی است که بحران نقدینگی به دلیل مطالبات قطعهسازان از خودروسازان، افزایش چشمگیر مواد اولیه و نهادههای تولید اولین مشکل است“.
وی اظهار داشت: “مشکل قیمت فروش قطعات خودرو نیز باید حل شود؛ این در حالی است که دشواری تأمین مواد اولیه داخلی و خارجی و تسویه خریدهای اعتباری و ارزی را نیز باید به مسائل پیش روی صنعت قطعه اضافه کرد؛ ضمن اینکه افت تیراژ پایین تولید باعث افزایش هزینههای سربار و ضرر و زیان کلان قطعهسازی شده است“.
دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازان کشور تصریح کرد: “خودروسازان ۳۱ درصد در سال جاری نسبت به سال گذشته و ۶۰ درصد نسبت به برنامه، افت تولید داشتهاند که اگر با چنین روندی، وضعیت ادامه یابد، تولید تا پایان سال به صفر میرسد؛ البته این موضوع قابلیت اصلاح روند هم دارد، به این معنا که اصلاح فوری قیمت قطعات خودرو از سوی خودروسازان ظرف حداکثر دو هفته آتی بر اساس نرخ نهادههای تولید، تامین کسری نقدینگی قطعهسازان به مبلغ ۱۲ هزار میلیارد تومان و انجماد بدهی بانکی خودروسازان و قطعهسازان به نظام بانکی کشور به مدت یک سال و پرداخت صرفاً بهره بانکی مربوطه جهت جلوگیری از معوق شدن اقساط بانکی میتواند گرهگشا باشد“.
وی با بیان اینکه تسهیل اعتبارات اسنادی داخلی LC برای کل زنجیره تأمین خودرو، تسهیل ثبت سفارش و تخصیص ارز به خصوص ایجاد گزینه بدون انتقال ارز و امکان تسویه بدهی از هر طریق ممکن میتواند راهحلهایی برای حل مشکلات زنجیره خودرو باشد، گفت: “عرضه کافی مواد اولیه تولید داخلی و همچنین تسویه حسابهای باز ارزی با طرفهای خارجی قطعهسازان به نرخ گشایش اعتبار نیز میتواند مؤثر باشد“.