اخراج یک کارگر کارخانه ماشین‌سازی اراک به دلیل فعالیت در فضای مجازی

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، کارگری با سابقه پنج سال فعالیت در کارخانه ماشین‌سازی اراک به دلیل ایجاد یک صفحه در اینستاگرام و تشویق کارگران به مطالبه‌گری در زمینه افزایش حقوق‌ها، از سوی کارفرما اخراج شده است.

شکایت کارفرما علیه این کارگر با اتهاماتی چون “نشر اکاذیب”، “تشکیل جمعیت برای اخلال در صنایع” و “بازداشتن مردم از کسب‌وکار با هیاهو و جنجال” به دادگاه ارائه شد؛ اما در نهایت، دادگاه این اتهامات را رد کرد و تاکید نمود که فعالیت‌های کارگر تنها در جهت بیان مشکلات حقوقی و اطلاع‌رسانی درون کارخانه بوده است.

با وجود رد این اتهامات از سوی دادگاه، کارفرما همچنان از بازگرداندن این کارگر به کار امتناع کرده و کارت ورود او به کارخانه را غیرفعال نموده است.

او با از دست دادن فرصت درخواست بیمه بیکاری، اکنون برای تأمین معیشت خانواده خود به مسافرکشی مشغول است. به گفته این کارگر، حراست کارخانه از او خواسته است که در صورت معرفی گرداننده صفحه دیگری در اینستاگرام، ممکن است امکان بازگشت به کار برای او فراهم شود.

در این میان، اقدامات کارفرما برای حذف شورای اسلامی کار نیز به بحث‌های زیادی دامن زده است. تیرماه سال جاری، در پی اعتراض کارگران نسبت به عدم اجرای تعهدات شرکت، شورای اسلامی کار در یک پیام غیررسمی در فضای مجازی تهدید به استعفا کرد. کارفرما با استناد به این پیام، موضوع استعفای شورا را به اداره کار گزارش کرد و از آن زمان، فعالیت شورای اسلامی کار در حالت تعلیق باقی مانده است.

کارگران کارخانه ماشین‌سازی اراک می‌گویند: تعهدات کارفرما در راستای بهبود وضعیت کارگران، تنها پس از برگزاری اعتراضات به مرحله اجرا رسید. این در حالی است که به گفته آنها، اعتراض به شرایط کاری و پیگیری مطالبات صنفی حق قانونی هر کارگری است.هرانا ۲۲/۰۸/۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس پست الکترونیکی شما منتشر نمی‌شود.