به گزارش خبرگزاری هرانا و به نقل از ایلنا، حدود ۱۷ کارگر نگهبان شرکت تعاونی مسکن علوم پزشکی زنجان که از اول آذرماه سال ۱۴۰۲ به تصمیم ناگهانی کارفرما اخراج شدهاند، با وجود ارائه شکایت به اداره کار و دریافت حکم بازگشت به کار، پس از گذشت ۱۱ ماه همچنان در وضعیت بلاتکلیف قرار دارند.
یک منبع کارگری در این خصوص اظهار داشت: کارفرمای شرکت تعاونی مسکن کارکنان علوم پزشکی زنجان به بهانه کاهش نیاز و واگذاری وظایف به پیمانکار، این کارگران نگهبان و دائمی را تعدیل کرده است. وی افزود: کارگران مجبور به طرح شکایت در اداره کار زنجان برای بازگشت به کار شدند.
او درباره نتایج شکایت توضیح داد که اداره کار در دو نوبت، به تاریخهای ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ و ۲۱ تیر ماه سال جاری، حکم بازگشت به کار برای کارگران صادر کرده است؛ اما کارفرما همچنان از اجرای این حکم سر باز میزند و اجازه بازگشت به کار را به آنها نمیدهد.
وی با اشاره به سوابق ۲۰ تا ۲۳ ساله خود و همکارانش، به مطالبات معوقه کارگران از جمله سنوات پایان کار، حق مرخصیها و سایر مزایای پرداختنشده اشاره کرد و افزود که بهواسطه ۱۱ ماه بیکاری و عدم دریافت حقوق، کارگران بهجز ۱۱ ماه حقوق معوق، مطالبه عیدی یک سال نیز دارند.
این کارگر همچنین به مشکلات بیمهای اشاره کرد و گفت: از آذرماه سال ۱۴۰۲ نهتنها حقوق بلکه بیمه کارگران نیز به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده و دفترچههای درمانی آنها و خانوادههایشان اعتبار خود را از دست داده است.
وی افزود: از سال ۱۳۹۰ تاکنون این کارگران بدون قرارداد رسمی مشغول به کار بودهاند و طبق تبصره ۲ ماده ۷ قانون کار، در مشاغل با ماهیت مستمر که مدتی در قرارداد ذکر نشده، قرارداد بهصورت دائمی تلقی میشود و کارفرما مجاز به اخراج آنها نیست.
او در پایان گفت: پس از ۱۱ ماه بیپولی بهدلیل اخراج اجباری کارفرما، بیمه بیکاری نیز بهدلیل عدم پرداخت حق بیمه از سوی کارفرما برقرار نشده است و کارگران نگران تداوم این وضعیت هستند.
بیکاری ۳۰ کارگر گیتهای اخذ عوارض آزادراه قزوین به رشت
به گزارش ایلنا، ۳۰ کارگر شاغل در گیتهای اخذ عوارض آزادراه قزوین به رشت در محدوده “امام زاده هاشم”، با اجرای طرح الکترونیکی شدن اخذ عوارض بیکار شده و در بلاتکلیفی به سر میبرند.
یکی از کارگران گفت: از سیام مهر ماه سال جاری که طرح پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهها قزوین به رشت در محدوده امام زاده هاشم اجرایی شد، وضعیت شغلی ما برهم ریخت و نامه عدم نیاز ما کارگران از آخرین روز مهر ماه زده شد.
او با بیان اینکه همکارانی که بیکار شدند به صورت میانگین ۱۵ سال سابقه کاری دارند و باید در مشاغلی دیگر بکار گرفته شوند، افزود: در حال حاضر نزدیک به ۶ روز از این ماجرا میگذرد اما هنوز کارگران بیکار شده نتوانستهاند به کار سابق خود بازگردند.
او افزود: تعداد زیادی از کارگران شاغل در گیتهای اخذ عوارض آزاد راه قزوین به رشت در محدوده امام زاده هاشم با سوابق بالای کاری در شرف بازنشستگی هستند و بعد از سالها کار شبانه روزی در گیتهای عوارضی با قرار دادهای دو ماهه و حداقل حقوق دریافتی کنار گذاشته شدهاند.
یکی دیگر از کارگران با بیان اینکه شش روز است که سرگردان هستیم و هیچ مسئولی پاسخگوی وضعیت شغلی ما نیست، افزودند: تعدادی از همکاران طی چندروزی که اخراج شدهاند در جستجوی کار به واحدهای صنعتی و خدماتی زیادی مراجعه کردهاند اما به دلیل شرایط سنی که دارند هیچ کاری برای آنها پیدا نمیشود.
طبق ادعای این کارگر، همه ۳۰ کارگر گیتهای عوارضی آزاد راه قزورین به رشت در محدوده امام زاده هاشم، سال ۱۳۸۸ طی فراخوان استخدامی از بین ۲ هزار و ۵۰۰ متقاضی بعداز چندین مرحله گزینش جذب اداره حمل ونقل جادهای و در نهایت شرکت آزاد راه قزوین به رشت شدهاند. کارگران بعد از ۱۵ سال کار امیدوار بودند مسئولان به وضعیت شغلی آنها رسیدگی کرده و آنها را سروسامان دهند نه اینکه تصمیم به اخراج بگیرند.
او درباره سختی کار کارگران گیتهای اخذ عوارض آزادراه قزوین، رشت گفت: آییننامه مشاغل سخت و زیانآور برای همه کارگران آزادراههای کشور در حال اجرا است و فقط برای کارگران گیتهای اخذ عوارض امامزاده هاشم اجرایی نمیشود و در این زمینه با مشکل روبرو هستیم.
کارگران افزودند: در حال حاضر دغدغه اصلی ما اشتغال است و ما کاری برای انجام نداریم و علارغم حضور هر روزه در محل کار، اقدامی برای رفع بیکاری و بلاتکلیفیمان انجام نشده است.
در این گزارش آمده است، این کارگران هفته گذشته در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی خود مقابل ساختمان استانداری گیلان تجمع کردند.هرانا۰۶/۰۸/۱۴۰۳