نیروهای پیمانکاری مخابرات: حقوق ما ناچیز است اما بالادستی‌ها از سودِ خود کوتاه نمی‌آیند

جمعی از نیروهای پیمانکاری مخابرات ایران در تماس با خبرنگار ایلنا، از رئیس‌جمهور و وزیر ارتباطاتِ دولت چهاردهم درخواست حل مشکلاتِ چندساله‌ی خود را داشتند.

این نیروها با انتقاد از خصوصی‌سازی شرکت مخابرات ایران می‌گویند: آنچه به عنوان خصوصی‌سازی اتفاق افتاد درواقع هیچ نسبتی با خصوصی‌سازی نداشت و بهتر است نام خصولتی‌سازی را برای آن به‌کار ببریم. ما کارگران و کارشناسان فنی و تخصصی شرکت مخابرات، در دورانِ خصولتی‌سازی عجیب و پُرحاشیه‌ی شرکت مخابرات با پیمانکاران محلی قراردادهای بسیار پُرنقص و پُر از اشکالات قانونی – به دلیل‌عدم اطلاع از حقوق اولیه خود – بسته و فعالیت کردیم.

آن‌ها ادامه دادند: هر پیمانکار به نوبه‌ی خود از حقوق، مزایا، حق بیمه و سایر حقوق قانونیِ ما بدون هیچ تذکر و نظارتی از سمت مقام بالادستی کسر کرد و با توجه به‌عدم وجود مرجعی مطمئن در داخل شرکت‌ها به راحتی به فعالیت خود ادامه دادند.

نیروهای پیمانکاری مخابرات می‌گویند: پس از سال‌ها فعالیت و وعده‌ی بهتر شدنِ اوضاع و پرداخت تمام مطالبات، به یکباره مدیریت شرکت مخابرات اقدام به تجمیع شرکت‌های پیمانکاری و ثبت قرارداد با پیمانکاری یکپارچه در سراسر کشور کرد. تأسف‌آور اینکه مفاد آن قرارداد تا به امروز بر تمام نیروها مخفی مانده است.

آن‌ها می‌گویند: شرکت‌های پیمانکاری تأمین نیروی انسانی که عملا از حقوق و مزایای کارکنان و کارگران و کارشناسان فنی این شرکت ارتزاق می‌کنند، بدون هیچ‌گونه پاسخگویی و بی‌هیچ ترسی اقداماتی انجام دادند و کار را به جایی رساندند که نیروها حاضر بودند به همان پیمانکارانِ محلیِ فشل و بی‌قانون برگردد.

نیروهای پیمانکاری شرکت مخابرات ادامه می‌دهند: در شرح مورد مذکور همین بس که پس از تصویب طرح تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی چنان موج شادی و انگیزه در میان کارگران و کارکنان ایجاد شد که انگار تمام مطالبات چندین ساله‌ی به حق آنان پرداخت شده و قرار است بعد از سال‌ها به حقوقِ از دست‌رفته‌ی خود برسند، اما با توجه به‌عدم اجرایی شدن و ایرادات ساختاری شورای نگهبان تمام این امید به ناامیدی تبدیل شد.

این نیروها در ادامه خطاب به وزیر جدید ارتباطات می‌گویند: ما هیچ زمانی در انجامِ وظایفِ خود کوتاهی نکرده‌ایم و با وجودِ شرایط اسفناک موجود نیز در انجام وظایف کوتاهی نخواهیم کرد، اما مدیریت بالادستی و مافیایی به هیچ وجه از سود و منفعت سهام‌داری خود دل نکنده و فکری به حال ما نمی‌کند.

آن‌ها می‌گویند: در طول این مدت، شرکت‌هایی مثل خدمات اول، شسکام و طاها چنان رفتارها و اقداماتی عجیب انجام داده‌اند که عملا گذرانِ زندگی عادی که هیچ، گذرانِ یک زندگیِ زیر خط فقر هم برای نیروهای این شرکت‌های عریض و طویل و بسیار سودده مشکل بوده است.

این نیروها در رابطه با مشکلاتِ خود می‌گویند: نبود امنیت شغلی با وجود قراردادهای ۳ ماهه، دریافتِ کفِ حقوق حتی برای کارکنان تخصصی و عدم رتبه‌بندی و عدم اعمال صحیح قانون سنوات و سایر مزایای قانونی، تأخیر در پرداخت حقوق کف قانون کار در هر ماه، عدم پرداخت مزایا و رفاهیات، کسر حق بیمه و عدم پرداخت آن و معوقه‌های موجود به سازمان تأمین اجتماعی که سبب قطعیِ مکرر ماهانه حق بیمه درمانیِ نیروها شده از مشکلاتِ اساسیِ نیروهای پیمانکاری است.

آن‌ها همچنین می‌گویند: به‌کارگیریِ مدیران میان‌رده از میان پیمانکاران محلی قبلی به عنوان سرپرستان نواحی و عدم بهره‌گیری از نیروهای جوان و به‌کارگیریِ بازنشستگان به صورت گسترده و عدم توزیع منابع انسانی، به صورتی که یک کارشناس کار ۳ الی ۴ کارشناس را با حقوق پایه در روز انجام می‌دهد، از دیگر مشکلات نیروهای پیمانکاری است.ایلنا۰۷/۰۶/۱۴۰۳