روز گذشته و امروز، شماری از کارگران دائمی شرکت حمل و نقل جاده ای خلیج فارس در اعتراض به تبدیل وضعیت قراردادی خود از دائمی به پیمانی در مقابل دفتر مدیریت این شرکت واقع در میدان نماز شهر اسلامشهر دست به تجمع زدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، کارگران دائمی شرکت حمل و نقل جادهای خلیج فارس نسبت به تبدیل وضعیت قرارداد خود به پیمانی گلایه دارند.
این کارگران در روزهای ۲۳ و ۲۴ شهریورماه برای چندمین بار در انتقاد به اعمال فشار “مدیریت بخش خصوصی شرکت” برای تبدیل وضعیت قرارداد کارگران دائمی به پیمانی مقابل دفتر مدیریت واقع در میدان نماز شهر اسلامشهر تجمع کردند.
این کارگران گفتند: “حدود ۱۵۰ کارگر شرکت حمل و نقل جاده خلیج فارس هستیم که از ابتدای ماه جاری، مدیریت بخش خصوصی که اخیرا این شرکت را خریداری کرده است، بدون اطلاع ما کارگران قرار است وضعیت استخدامی مان را از حالت قرارداد مستقیم به پیمانکاری تغییر دهد که در نتیجه این اتفاق امنیت شغلی ما در معرض تهدید قرار میگیرد”.
این کارگران با بیان اینکه مدیران بخش خصوصی توجهی به مخالفت کارگران این مجموعه برای حضور پیمانکار نداشتهاند، افزودند: “این بیتوجهی ها در حالی ادامه دارد که کارفرمای شرکت حمل و نقل خلیج فارس با ممانعت از ورود حدودا ۱۵۰ کارگر قراردادی به شرکت، کارگران را برای ادامه همکاری تهدید به اخراج میکند”.
به گفته کارگران معترض، آنها ماه گذشته نیز در ارتباط با همین موضوع تجمع مشابهی را مقابل شرکت برگزار کردند که با میانجیگری مسئولان شهرستان، آنها به محل کارشان بازگشتند. مدتی بعد اعضای شورای تامین شهرستان در ارتباط با مشکلات کارگران تشکیل جلسه داد که نتیجه آن امضای تعهد نامهای است که طبق مفاد صورت جلسه واگذاری شرکت، کارفرما حق اخراج هیچ نیرویی را تا ۵ سال آینده ندارد اما بخش خصوصی با بیتوجهی به مفاد واگذاری شرکت و صورت جلسه شورای تامین شهرستان از مرداد ماه سال جاری برای اعمال فشار از ورود ۱۵۰ نفر از کارگر به شرکت ممانعت کرده و تاکید دارد که این تعداد کارگر باید با یک شرکت پیمانکاری ادامه همکاری کنند.
کارگران معترض شرکت حمل و نقل خلیج فارس با بیان اینکه به هیچ وجه برای تبدیل وضعیت استخدامی خود با پیمانکار کنار نخواهیم آمد، افزودند: “میدانیم وقتی کسی حامی ما کارگر نباشد اعتراضاتمان به جایی نمیرسد. در عین حال از مسئولان در شهرستان گله مندیم که سکوت اختیار کرده و در طول روزهایی که حق خود را مطالبه میکنیم، هیچ واکنشی جدی از خود نشان نمیدهند”.
کارگران قراردادی شرکت حمل و نقل خلیج فارس در خصوص دلایل مخالفت خود برای پیمانی شدن گفتند: “بعد از ۱۵ تا ۲۰ سال سال سابقه کار مستقیم با مجموعه، باز شدن پای پیمانکاران به کارخانه؛ وضعیت امنیت شغلی و معیشتی ما کارگران خدماتی را به مخاطره میاندازد”.
آنها همچنین گفتند: پس از گذشت سالها سابقه کار، از تقریبا دو ماه پیش برای اولین بار شائبه ورود پیمانکار به گوش کارگران قراردادی رسید و از آن موقع مخالفت کارگران آغاز شده است.
کارگران قراردادی با تاکید بر اینکه تجربه نشان داده کارفرمایان پیمانکاری به دنبال سود بیشتر هستند و هرگاه توانستهاند یا خلا قانونی وجود داشته، مزایای قانونی کارگر را نپرداخته یا کوتاهی کردهاند، در پایان گفتند: “شرکت حمل و نقل خلیج فارس بزرگترین شرکت حمل و نقل جادهای کشور است که اساس واگذاری این شرکت به بخش خصوصی تبعات جبران ناپذیری را به این شرکت که مسئولیت جابهجا کردن گندم و آرد در همه نقاط ایران را برعهده دارد، وارد میسازد”.
کارگران معترض در ادامه با بیان اینکه آنها خواستار دریافت مطالبات صنفی خود هستند، افزودند: “در حال حاضر ۴ ماه است حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده و دفترچههای درمانی آنها فاقد اعتبار است در عین حال چندین ماه است اضافه کاریهای کارگران پرداخت نمیشود”.