طرح آبرسانی دشت سیستان در حالی روبه اتمام است که کارگران آن چند ماه معوق دارند. آنها در بدترین شرایط آب و هوایی کار کردند به امید اینکه پیمانکار دستمزدهایشان را به موقع بپردازد. لذا از نگاه آنها؛ پیمانکاران نقطه تاریک روابط کار محسوب میشوند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، متوسط میزان تولید محصول کشاورزی در جهان به ازای مصرف هر مترمکعب آب حدود ۲و نیم کیلوگرم است. این در حالی است که گفته میشود این میزان در ایران یک کیلوگرم است. ارزیابی دیگری هم نشان میدهد که در ایران تولید ناخالص ملی تنها بین ۲۰ تا ۴۰ سنت بهازای مصرف یک مترمکعب آب در بخش کشاورزی است، که متوسط جهانی در این زمینه حدود یک تا دو دلار و حتی بیشتر است. اینها همه در حالی است که حدود ۹۲ درصد منابع آبی کشور در بخش کشاورزی صرف میشود.
منابع آبی کشور در شرایطی هرز میرود که با سرعت بالایی رو به اتمام است. کارشناسان «هیدرولوژی» دستکم از دو دهه پیش به صورت جدی به دولتهای وقت در این مورد هشدار داده بودند؛ با این حال کمتر از ۵ سال است که دولت در این مورد حساس شده است. خالی شدن روستاها، حاشیهنشینی، بیکاری، درگیری بر سر منابع آبی و… بسیار دلهرهآور است؛ به ویژه در روستاهای مرزی کشور که نقاطِ استراتژیک محسوب میشوند. یکی از این نقاط مهم سیستان و بلوچستان است؛ جایی که به شدت از کمبود منابع آبی و خشکسالی متاثر شده است. کشاورزان این استان به ویژه از سال ۷۶ به بعد خسارتهای فراوانی را از ناحیه خشکسالی متحمل شدهاند.
در حالی حدود ۳ هزار کارگر زیر نظر پیمانکاران این پروژه دولتی که کارفرمای آن وزارت جهادکشاورزی است، مشغول به کار بوده و هستند که بخشی از مطالبات سالهای ۹۵ و ۹۶ آنها پرداخت نشده است. برخی از پیمانکاران پروژه بدون اینکه دستمزد کارگران را بپردازند کار را تحویل دادهاند و رفتهاند. دهها نفر از این کارگران نیز از پیمانکاران خود در اداره کار شکایت کردهاند اما آنگونه که به خبرنگار ایلنا میگویند هنوز به مطالبات خود نرسیدهاند. / ایلنا