فقدان مطالعه علمی از اثر تحولات محیط زیستی و اقلیمی بر کارگران ایران را داریم

به گزارش خبرنگار ایلنا، وبینار کشوری روز جهانی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار به مناسبت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای (28 آوریل) با مشارکت تشکل‌های کارگری، کارفرمایی، دولت و نمایندگان مجلس و کارشناسان ایمنی و بهداشت حرفه‌ای به همت انجمن متخصصین بهداشت حرفه ای ایران برای بررسی رفع موانع و ارتقاء فرهنگ و رشد محیط کار ایمن و بهداشت و حرفه‌ای صبح امروز برگزار شد.

حامد اکبری (مسئول کمیته ارزیابی ایمنی و مشاور کمیسیون بهداشت و درمان مجلس) در این نشست اظهار کرد: ما در حوزه اقلیمی بدون قانون و کنترل رفتار می‌کنیم و به محیط زیست اهمیتی نمی‌دهیم و جا دارد کمیته سلامت و ارزیابی ایمنی ما کارگروهی برای حوزه آلاینده‌ها و مخرب‌های محیط زیستی موثر بر محیط کار تشکیل دهند.

وی با اشاره به اینکه ما اطلاعات خوبی درباره عوامل مخرب محیط زیستی در محیط کار نداریم و تحقیقات کافی در این حوزه اصلا وجود ندارد، اظهار کرد: ما خواهش می‌کنیم که دوستان وزارت بهداشت و وزارت کار و انجمن متخصصین بهداشت حرفه‌ای اقدامات فنی و علمی لازم را در زمینه مطالعات آثار محیط زیستی بر بازار کار و تحولات اقلیمی و آلاینده‌های نوظهور بر نیروی کار اقدامات جدی انجام دهند.

اکبری تاکید کرد: حداقل در سطح دانشجویی در قالب مقاله مستند و پایان نامه خوب هم می‌توان کار تحقیقاتی در این حوزه شروع کرد. ما می‌توانستیم با هشدارهای لازمی که در این حوزه می‌دهیم، آگاهی اجتماعی از این خطرات را یادآوری کرده و جدیت آن را به سمع و نظر مردم بیاوریم.

مسئول کمیته ارزیابی ایمنی با اشاره به تلاش‌های مجلس در حوزه رصد مرکز سلامت کار گفت: در سال گذشته بیش از 50 مورد اشاره کردیم که مهندس جندقی در مرکز سلامت کار به آن‌ها دقت کردند.

وی افزود: ایجاد یک رویه واحد با پیشنهاد موضوع تشکیل وزارت ایمنی و بهداشت حرفه‌ای از جمله پیشنهادات ماست که باعث وحدت رویه و بهبود فرآیند بازرسی‌ها و ایمن‌سازی‌ها می‌شود.

وی تصریح کرد: ما باید تلاش کنیم که به بهبود اجرای دستورالعمل‌های این حوزه کمک کنیم و به نظارت‌ و بازرسی‌ها اهمیت دهیم.

ایلنا۰۶/۰۲/۱۴۰۳