مرگ و مصدومیت ۵ کارگر در سایه فقدان ایمنی کار

در سایه فقدان ایمنی محیط و شرایط کار، ۵ کارگر در شهرهای همدان، تهران و سرخه دچار حادثه شدند. در این حوادث دو کارگر مصدوم و ۳ کارگر نیز جان خود را از دست دادند. همزمان رئیس دانشگاه علمی کاربردی شرکت ذغال سنگ کرمان اعلام کرده است که سالانه هزار و ۴۰۰ کارگر بر اثر حوادث کار جان خود را از دست می دهند. همچنین آمارهای سازمان پزشکی قانونی نشان می دهد که در سال ۹۷، ۱۵۷ نفر در حوادث ماشین های کشاورزی جان خود را از دست دادند. ایران در زمینه رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده ‌که رتبه بسیار پایینی است.به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، امروز چهارشنبه ۶ شهریورماه ۱۳۹۸، مدیرکل پزشکی قانونی همدان گفت:  بر اثر ریزش آوار یک ساختمان در منطقه گنج تپه از توابع شهرستان بهار ۲ تن زخمی و یک نفر جان باخت.

علی احسان صالح گفت: این حادثه عصر سه شنبه هنگام فعالیت کارگران در یک ساختمان نیمه کاره در گنج تپه رخ داد.

وی احتمال داد: به علت سست و ضعیف بودن ستون، این خانه ریزش کرده و سه کارگر آن مجروح شدند و یکی از آنها حین انتقال به بیمارستان جان باخت و ۲ تن دیگر هم اینک در بیمارستان بستری و تحت مداوا هستند.

مدیرکل پزشکی قانونی همدان افزود:  ۲۹ تن سال ۹۶ بر اثر حوادث کار جان باختند که این آمار سال گذشته به روند افزایشی مواجه بوده و به ۳۸ تن رسیده است.

سالانه هزار و ۴۰۰ نفر بر اثر حوادث کار جان خود را از دست می دهند

به گزارش تسنیم، نظام‌الدین معین‌زاده، رئیس دانشگاه علمی کاربردی شرکت ذغال سنگ کرمان با بیان اینکه با تفکرات و ابزار کهنه سنتی نمی‌توان با چالش های امروز معادن مقابله کرد، گفت: مهم‌ترین چالش امروز معادن بحث ایمنی است و سالانه هزار و ۴۰۰ نفر بر اثر حوادث کار جان خود را از دست می‌دهند.

وی با بیان اینکه نیروی کار معدن یک درصد نیروی کار را تشکیل می‌دهد و حوادث برای این نیرو ۸ درصد حوادث را شامل می‌شود گفت: نیروی کار معدن ۸ برابر دیگر کارگران خطرپذیر بوده و در معرض خطرات قرار دارند و ایمن‌سازی معادن در حفظ جان و سلامت این قشر می‌تواند بسیار موثر باشد.

مرگ یک کارگر در کارخانه گچ سرخه

به گزارش مهر، معاون عملیات فرماندهی انتظامی استان سمنان از سقوط یک کارگر از ارتفاع هشت متری در کارخانه گچ سرخه خبر داد و گفت: در این حادثه مرد ۴۴ ساله جان باخت.

علی میراحمدی ضمن بیان اینکه ظهر روز گذشته در تماس با مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ وقوع یک حادثه منجر به فوت در کارخانه گچ واقع در کیلومتر ۱۰ جاده لاسجرد-آرادان در شهرستان سرخه اعلام شد، گفت: در پی این گزارش ماموران نیروی انتظامی بلافاصله به محل حادثه اعزام شدند.

وی با اشاره به اینکه در بررسی‌های اولیه مشخص شد کارگری ۴۴ ساله که اپراتور دستگاه سنگ‌شکن بود بنا به دلایلی از ارتفاع هشت متری سقوط کرده است، افزود: متاسفانه در این حادثه مرد کارگر به علت شدت جراحات جان باخت.

مصدومیت یک کارگر ۱۸ ساله در تهران

به گزارش رکنا،  آتش نشانان دست پسر ۱۸ ساله ای را که در زیر صفحه های قدرتمند دستگاه پرس گیر کرده بود، رها کردند.

بامداد امروز با تماس تلفنی عوامل بیمارستان ۱۵ خرداد در خیابان کریمخان زند، خیابان عضدی با سامانه ۱۲۵ و اطلاع رسانی این حادثه، بلافاصله آتش نشانان ایستگاه ۱۸ و گروه تخصصی نجات ایستگاه ۱ با هماهنگی ستاد فرماندهی آتش نشانی تهران به محل حادثه اعزام شدند.

عیسی پروری، فرمانده آتش نشانان اعزامی در این باره گفت: پسر جوان ۱۸ ساله ای که در یک کارگاه صنعتی با دستگاه های پرس مشغول کار بود از ناحیه دست راست و از قسمت کف دست زیر ۲ قطعه صفحه فولادی قدرتمند با میله های فولادی مابین آن گیر کرده و متاسفانه ۲ میله فولادی وارد دست پسر جوان شده بود.

وی افزود: آتش نشانان پس از بازدید و بررسی کامل وضعیت مصدوم و انتخاب بهترین روش جداسازی، به سرعت با ایمن سازی کامل محیط بیمارستان و استفاده از تجهیزات مخصوص برشکاری، عملیات خود را آغاز کردند و دست وی را بدون آسیب مجدد از داخل قطعات دستگاه پرس رهاسازی کرده و برای ادامه درمان وی را تحویل امدادگران اورژانس دادند.

به گزارش صداوسیما، آمار‌های سازمان پزشکی قانونی کشور نشان می‌دهد در سال گذشته ۱۵۹ نفر در حوادث رانندگی ماشین‌ آلات کشاورزی به ویژه تراکتور جان باختند.

در آمار تلفات حوادث رانندگی غیر ترافیکی (محل وقوع آن خارج از راه و جاده است مانند زمین‌های کشاورزی، پارکینگ‌ها و …) حوادث ماشین‌های کشاورزی بالاست است که در دو بخش ترافیکی (در حریم راه و جاده) و غیرترافیکی (خارج از حریم راه و جاده) اتفاق می‌افتد.

در سال گذشته (۱۳۹۷)، ۱۵۹ نفر در حوادث ماشین‌های کشاورزی جان خود را از دست دادند؛ از این تعداد ۸۵ نفر در خارج از راه و جاده و ۷۴ نفر در جاده‌ها جان باختند.

علت اصلی مرگ افراد در حوادث ماشین‌های کشاورزی، واژگونی است. بر اساس آمار‌ها از کل تلفات سال گذشته ماشین‌های کشاورزی، ۷۴ و ۳ دهم درصد به دلیل واژگونی و ۱۸ و ۹ دهم درصد به دلیل تصادف با خودروی دیگر جان خود را از دست داده اند.

آمار‌ها نشان می‌دهد که سه چهارم کشته‌های ماشین‌های کشاورزی رانندگان این ماشین‌ها هستند. در سال گذشته از کل تلفات ماشین‌های کشاورزی، ۱۱۹ نفر راننده، ۳۲ نفر سرنشین و ۸ نفر نامعلوم گزارش شده است.

بیشترین تلفات ماشین‌های کشاورزی در سال گذشته در استان آذربایجان شرقی با ۱۸ متوفی ثبت شده است. پس از آن استان‌های لرستان با ۱۶ و خراسان شمالی با ۱۴ متوفی در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

مطابق این آمار استان‌های تهران، خراسان جنوبی، قم، هرمزگان و یزد طی این مدت هیچ تلفاتی از حوادث ماشین‌های کشاورزی نداشته اند.

از کل تلفات ماشین‌های کشاورزی در سال گذشته (۱۵۹ مورد)، ۱۴۸ نفر مرد و ۱۱ نفر زن بودند. سه چهارم از این کشته شدگان (۱۱۹ نفر) نیز متأهل بوده اند.

همچنین عمده این افراد در سنین بالای ۵۰ سال قرار داشتند چنان که بر اساس آمار‌ها ۴۰.۹ درصد از این تلفات بالای ۵۰ سال و ۳۵.۳ درصد بین ۳۰ تا ۴۹ سال بودند.

در سال گذشته ۶۵ و ۴ دهم درصد از کل تلفات حوادث رانندگی ماشین‌های کشاورزی در نیمه اول سال جان باخته اند.

تراکتور‌ها پرمصرف‌ترین ماشین‌ها در تمام مزارع هستند و بیشتر از هر عامل دیگری باعث صدمات کشنده در مزارع می‌شوند. گردش تراکتور و حرکت محور آن باعث بیشترین حوادث کشنده در کشاورزی می‌شود./ هرانا