بازنشستگان در استانهای اردبیل، کرمانشاه، کردستان، مقابل دفاتر استانی صندوق بازنشستگی کشوری، تجمعی را در روز سه شنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۲ برگزار کردند. تجمع اعتراضی بازنشستگان کشوری استان کردستان مقابل صندوق بازنشستگی در شهر سنندج به همراه جمعی از فرهنگیان بازنشسته، مطابق قرار “سهشنبههای اعتراضی”، در اعتراض به “وضعیت بد معیشت” و “عدم تحقق دیگر مطالبات” برگزار شد.این تجمعات اعتراضی در حالی برگزار شدهاند که که «صولت مرتضوی» وزیر کار و رفاه اجتماعی در جریان سفر یک روزهای که همزمان با هفته دولت همراه با یک هیات ده نفره به استان گلستان داشته مبلغ گزافی را برای یک وعده ناهار در رستوران ناهارخوران گرگان پرداخت کرده است.
صورتحساب ۱۲۰ میلیون تومانی غذای وزیر کار و هیات همراه
صورت حساب ۱۲۰میلیون تومانی صرف یک وعده غذای “صولت مرتضوی”، وزیر کار دولت جمهوری اسلامی و هیات ده نفره همراه او در سفر یک روزه به استان گلستان در شبکههای اجتماعی منتشر شد. فعالان کارگری در واکنش به این صورت حساب در کنایهای انتقادی از این حیف و میل نوشتند: «وزیر کاری که میگفت: “با قناعت میشود با حقوق کارگری زندگی کرد.”»
در این سفر یک روزه که روز چهارم شهریورماه سال جاری همزمان با سومین روز هفته دولت، انجام شده ، صولت مرتضوی، وزیر کار دولت جمهوری اسلامی و هیات ده نفره همراه او، در “هتل جهانگردی واقع در نهارخوران گرگان”، یکصد سیخ جگر، هفده سیخ شیشلیک، هشتاد و پنج سیخ کباب کوبیده، هفتاد و نه پرس جوجه چینی، پنجاه پرس سبزی پلو و مقادیر زیادی شیرینی و آجیل را بعنوان دسر استفاده کردهاند. تصاویر مرتبط با نامه “هتل جهانگردی نهار خوران” و فاکتور پیوست آن، روز ۲۸ شهریور در رسانههای ایران منتشر شده است.
قطعنامه بازنشستگان
بازنشستگان معترض حاضر در تجمعات اعتراضی، خواستار رسیدگی به امور معیشتی، صنفی، درمانی و رفاهی، با استناد به قانون اساسی، قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده ۳۰ برنامه ششم توسعه هستند. آنها با صدور یک قطعنامه هشت بندی درباره مطالبات خود میگویند: «مطابق معمول هر سهشنبه، خواستههای برحق خود را با اقتدار و شجاعت از مسئولان کشور مطالبه میکنیم. ما ضمن اعلام انزجار از نگاه تحقیرآمیزی که به بازنشستگان در برنامه هفتم توسعه شده، تا رسیدن به خواستههای قانونی خود، این تجمعات را ادامه خواهیم داد». خواستههای بازنشستگان معترض به این شرح اعلام شدهاند:
– رعایت حق و حقوق بازنشستگان با بررسی و بازنگری اصلاحی ماده ۳۱ بند ۳ الحاقی (صفحه ۵۴) به عنوان بندی تحقیرآمیز به ساحت بازنشستگان معزز کشور، تحت عنوان آزمون وسع برای دریافت کالابرگ الکترونیکی.
– بازنگری و اصلاح مواد ۱۹ و ۲۰ الحاقی (صفحه ۲۱۳) مصوبه کمسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه، با تنفیذ حکم ماده ۳۰ برنامه ششم توسعه، ضرورت اجرای ماده ۱۲۵ قانون مدیریت خدمات کشوری برای پیشبینی ضریب افزایش سنواتی حقوق کارکنان و بازنشستگان طبق مفاد این ماده و تبصره ماده ۶۴ این قانون ، پیش بینی احکام لازم برای اجرای ماده ۷۵ و ۸۵ قانون مدیریت خدمات کشوری در خصوص ارائه پیشنهاد الحاقی برای بازنگری و اصلاح مفاد ماده ۷۵ این قانون
– تدوین سریع آییننامه اجرایی ماده ۸۵ توسط دولت و اجرای کارآمد بیمه تکمیلی و تسری پرداختهای رفاهی-مناسبتی برنامه هفتم توسعه توسط دولت، کمسیون تلفیق مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام و گنجاندن بندها یا مواد اصلاحی با عنوان تکلیف قانونی برای دولت و حذف عبارت «مجاز» در الحاقیات بطوری که کلیه حقوق بازنشستگان طبق عدالت و رفع تبعیض بر اساس قانون اساسی در نظر گرفته شود.
– ارسال و اجرای لایحه همسانسازی حقوق بازنشستگان با شاغلین همتراز، بر مبنای حداقل ۹۰درصد ناخالص شاغل مشابه بهصورت دائمی توسط دولت و مجلس با توجه به تمدید برنامه ششم توسعه تا پایان سال ۱۴۰۲
– افزایش حقوقهای سالیانه مطابق مواد ۶۴ و ۱۲۵ قانون مدیریت خدمات کشوری بر اساس میزان تورم واقعی در جامعه
– دلیل عدم پرداخت ۱۴هزار میلیارد تومان بابت متناسبسازی حقوقها، جزء ۳ و ۴ بند (ی) تبصره۲ قانون بودجه ۱۴۰۱به صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری و شفافسازی مسئولین در این مورد
– اجرای حق مناطق جنگی بازنشستگان مشمول موضوع بند ث و ج ماده ۱۱۲ قانون برنامه ششم مانند شاغلین این مناطق.
– اگر معلمی شغل انبیاء است، معلم نباید در زندان باشد. معلمان زندانی باید آزاد شوند.
– از وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی تقاضا میکنیم: ؛حداقل ۳ نفر از بازنشستگان نخبه مسلط به امور اداری و برنامهریزی با دیدگاه مدیریت اقتضایی؛ برای حل مشکلات معیشتی، درمانی و رفاهی امور بازنشستگان کشوری با توجه به تحولات روز کشور از نظر اقتصادی را در این وزارتخانه به کارگیری کنند تا بهعنوان نمایندگان قانونی، از حق و حقوق آنها دفاع کنند.
– پرداخت معوقات ناشی از عدم اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری، پرداخت رفاهیات قانونی، نقدی، غیر نقدی؛ همچون شاغلین هر دستگاه به بازنشستگان. به خصوص اصلاح امتیاز ماده ۷۵ قانون مدیریت خدمات کشوری در مورد عیدی، پرداخت مطالبات و دیون ناشی از صدور احکام مهر۹۹ بابت گروههای ارفاقی، رزمندگی، هزینههای فوت و ازدواج و دیگر معوقات از خواستههای به حق ما بازنشستگان است .
این گروه از بازنشستگان، پشتوانه محکم، مستدل و مستند درخواستهای خود را بر اساس «بندهای ۹ و ۱۲ اصل سوم قانون اساسی؛ به معنای رفع تبعیض و حق و حقوق متناسب، اصل ۲۹ قانون اساسی به معنای برخورداری از تامین اجتماعی، مواد ۶۴، ۸۵ و ۱۲۵ قانون مدیریت خدمات کشوری، بند ج ماده ۵۰ برنامه پنجم توسعه، ماده ۳۰ برنامه ششم توسعه و آرای دیوان عدالت اداری و دیوان محاسبات» دانستهاند. درخواستهایی قانونی که بر مبنای قوانین و برنامههای ذکر شده، دولت و مجلس موظف شدهاند تا بر اساس قانون اساسی و سایر قوانین موضوعه به تکالیف قانونی خود عمل و اجرا نمایند. ایران وایر ۲۹ شهریور ۱۴۰۲