روز دوشنبه ۳بهمن ماه ۱۴۰۱، ماموران امنیتی در تهران سعیده شفیعی، روزنامه نگار را بازداشت کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۲ بهمن ماه ۱۴۰۱، سعیده شفیعی، نویسنده و روزنامهنگار، ساکن تهران، در پی یورش نیروهای امنیتی به منزل وی پس از تفتیش منزل و توقیف برخی لوازم شخصی وی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
حسینهمایون، همسر این روزنامهنگار، ساعاتی پس از بازداشت سعیده شفیعی، در صفحه شخصی خود نوشت:”سعیده شفیعی همسرم را دوم بهمنماه ماموران امنیتی با حضور در منزل بازداشت کردند. سعیده شفیعی داستان نویس و فعال امورخیریه و روزنامهنگار است. عمیقا نگران سلامتی حال همسرم هستم.”
علیرغم گذشت چندین ساعت از بازداشت سعیده شفیعی اما از مکان نگهداری و مصادیق حقوقی اتهامات وی اطلاعی در دسترس نیست.
لازم به توضیح است، سعیده شفیعی، علاوه بر روزنامه نگاری در زمینه داستان نویسی هم فعالیت می کند و کتابهای دختر پیچ و ایستگاه گورستان از جمله آثار وی است.
سرکوب آزادی بیان و اندیشه و پرونده سازی بر علیه شهروندان بواسطه سناریوی ارگانهای امنیتی و دستگاه قضایی، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
عدم امکان دسترسی به وکیل مورد نظر متهم و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.
دوشنبه, ۰۳ بهمن, ۱۴۰۱ حقوق بشر در ایران