آغاز اعتصاب سراسری سه روزه و حمایت کارگران پیمانی نفت از اعتراضات

اعتصاب سراسری سه روزه؛ حمایت کارگران پیمانی نفت از اعتراضات

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت با انتشار اطلاعیه‌ای حمایت خود از فراخوان اعتراضی روزهای ۱۴ تا ۱۶ آذر اعلام کرد. این شورا در کانال تلگرامی خود می‌نویسد: «ما کارگران پیمانی پروژه‌ای نفت در کنار همه مردم کشور از این سه روز اعتراضی حمایت می‌کنیم.»

در این بیانیه آمده است: «این اعتراضی است به سرکوب‌ها، ادامه دستگیری‌ها و تیراندازی به سوی مردم معترض، صدور احکام محاربه برای جوانان و مردمی که دردی دارند و در واقع برای همه ما که از فقر و بی تامینی مچاله شده‌ایم و اعتراض داریم. به مدارس حمله کرده و کودکان ما را دادگاهی و به افساد فی الارض و اعدام محکوم می‌کنند، کودک و زن و مرد را به قتل می‌رسانند. به کودک ۱۰ ساله کیان پورفلک و پدر و مادرش در درون اتومبیل شلیک می‌کنند. چند ده هزار نفر از مردمی را که خواسته‌های بر حقی دارند دستگیر و زندانی کرده‌اند و احکام سنگین بالای سرشان قرار داده‌اند.»

این شورا مطالبات خود را به این شرح اعلام کرد: «همه کارگران زندانی، معلمان بازداشتی، دانشجویان و دانش‌آموزان بازداشت شده و ده‌ها هزار بازداشت شده اخیر باید آزاد شوند. احکام محاربه و زندان باید لغو و مردود اعلام شوند. برای ما مردم، راهی جز مبارزه متحد برای دفاع از زندگی‌مان نمانده است. شعار همه ما مشترک است: زن، زندگی، آزادی»

اعتصاب در ماهشهر

نیروهای پیمانکاری شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی ماهشهر امروز دوشنبه چهاردهم آذر وارد دومین روز اعتصاب خود شدند. این شورا روز سیزدهم آذر هم از اعتصاب «نیروهای پیمانکار شرکت پایانه و مخازن پتروشیمی ماهشهر» خبر داده بود.

کارگران شرکت پایانه و مخازن پتروشیمی ماهشهر که کار تخلیه و بارگیری برای صادرات و واردات محصولات تولیدی و خوراک مورد نیاز مجتمع‌های پتروشیمی، فازهای گازی پارس جنوبی و سایر  پتروشیمی‌ها را انجام می‌دهند، خواسته‌های خود را «افزایش دستمزد»، «حق بهره‌برداری و پاداش»، «رفع تبعیض»، «اجرای طبقه‌بندی مشاغل» و «دریافت آیتم‌هایی مزدی مانند کارکنان رسمی» را اعلام کرده‌اند. این کارگران گفته‌اند: «به اعتصاب خود در روزهای آینده و تا رسیدن به خواسته‌ها ادامه خواهند داد.»

اعتصاب در اهواز

شماری از کارگران واحد حراست پروژه ساخت متروی اهواز صبح امروز دوشنبه، ۱۴آذرماه با تجمع مقابل استانداری خوزستان رسیدگی به مطالبات خود را فریاد کردند. این کارگران از سال ۱۳۹۹ تا این لحظه نزدیک به ۱۸ماه مطالبات مزدی معوقه و دو سال عیدی را طلب دارند.

به گفته یکی از کارگران: «در چند ماه گذشته پیمانکار وعده پرداخت بخشی از مطالبات ۱۸ماهه کارگران پروژه ساخت قطار شهری اهواز را داده است. اما هر روز که کارگران مطالبات خود را پیگیری می‌کنند، کارفرما می‌گوید که منابع مالی کافی برای پرداخت بدهی خود به کارگران در دست ندارد.»

اعتصاب در تهران

کسبه خیابان لاله زار و بازار خیابان چراغ برق تهران، ستارخان، باغ سپهسالار، نیاوران، خیابان ولیعصر،  محدوده آریاشهر صادقیه، مرکز خرید کوروش، خیابان پیامبر غربی، بازاریان  و کسبه کوچه مروی، پاساژ گلها شهرک اکباتان، کسبە و بازاریان تهران خیابان آزادی، صنف پارچه و پوشاک در خیابان فلسطین، بازاریان در مناطق مختلف تهران از جمله نازی‌آباد، اکباتان، سهروردی، اختیاریه و نارمک مغازه‌های خود را بسته نگه داشته و به اعتصابات سراسری پیوسته‌اند. در ‌کرج هم ویدئوهای ‌اعتصاب رانندگان ماهدشت در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است. کسبە و بازاریان گرمسار  هم از صبح امروز به اعتصاب سراسری پیوستند.

اعتصاب در سایر استانها

کارکنان آلومینیوم المهدی بندرعباس هم در همراهی با اعتصاب سراسری، دست از کار کشیدند. کارکنان کارخانه سیمان دیزیچه اصفهان و کارکنان پیمانکار و قرارداد مستقیم پتروشیمی سنندج هم به اعتصاب پیوستند. در سایر شهرها هم بر اساس ویدئوهای منتشره بازاریان و  کسبه خیابان لیان بازار موبایل فروشان در بوشهر، بازاریان تیمچه مظفریه (فرش) بازار تبریز، کسبه بازار کهندژ اصفهان، کسبه پاساژ زیتون بندرعباس، کسبە و بازاریان رشت، کسبە و بازاریان قم، کسبە و بازاریان بابل، کسبە و بازاریان پاداد اهواز، کسبه و بازاریان مرودشت فارس، اِوَز، زرقان، شیراز و کازرون نیز امروز چهاردهم آذر به اعتصاب سراسری پیوستند.

دربندر انزلی، شروع اعتصاب از بازار ماهی‌فروش‌ها بوده است. ویدئوهای اعتصاب تا این لحظه نشان می‌دهد که در شهرهای: اردبیل، شهرکرد، خمین، بوکان، قزوین، دهگلان، کمالشهر کرج، اراک، ایلام، سرابله، کرمانشاه، پاوه، جوانرود، گیلان‌غرب، دیواندره، سنندج، کرمان، دهگلان، سقز، کامیاران، قروه، شاهین شهر، همدان، مریوان، ارومیه، اشنویه، مهاباد، اصفهان، یزدان‌شهر، بروجرد، بجنورد (خراسان شمالی)، شهرستان جم، دزفول، سرابله ایلام، ایذه، گناوه، کرمان، ارومیه جوانرود، چابهار، گرمسار، سبزوار، لاهیجان، بهبهان، … نیز بازاریان به اعتصاب سراسری پیوسته‌اند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان ایران با صدور بیانیه‌ای از اعتراضات و اعتصابات سراسری روزهای ۱۴تا ۱۶آذر حمایت کرده بود. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان ایران، شامگاه شنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۱، با صدور بیانیه‌ای با اعتراضات و اعتصابات سراسری در روزهای میانه آذر همراهی کرد و از تمام فرهنگیان و معلمان ایران خواست در این اعتراضات حامی و در کنار دانش‌آموزان و دانشجویان باشند.

اتحادیه کامیون‌داران ایران نیز  ۱۲آذر۱۴۰۱، در اطلاعیه جدیدی اعلام کرد در روزهای ۱۴، ۱۵ و ۱۶ آذر، با اعتصابات سراسری در ایران همراه خواهد شد. این اتحادیه در بیانیه خود هرگونه ایجاد مزاحمت، ناامنی و سنگ‌پراکنی به سوی رانندگان خود را محکوم کرده است. اعتصاب کامیونداران از اوایل ماه جاری آغاز شد و تا به امروز ادامه دارد.

روزانه به طور متوسط ۱.۴ (یک و چهاردهم) میلیون تن بار توسط طی ۸۹ هزار سفر کامیون در کشور جابجا می‌شود. با این حساب اگر فرض کنیم دامنه اعتصاب کامیون‌داران که از هفته گذشته آغاز شده، تنها ۵ درصد کامیون‌داران را در برگیرد، هر روز اعتصاب به معنای اختلال در جابجایی حدود ۷۰ هزار تن بار در روز است.

داده‌های سالنامه آماری سال ۱۳۹۹ سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای نشان می‌دهد میزان کالای جابجا شده در سطح کشور (با بارنامه) بیش از ۵۰۰ میلیون تن و تعداد سفر کامیون‌ها (با بارنامه) در طول سال بیش از ۳۲ هزار سفر است.

مرکز همکاری احزاب کردستان ایران هم در فراخوانی از مردم کردستان خواسته بود تا به اعتراضات سراسری در روز دانشجو بپیوندند. این مرکز تاکید کرده بود: «مردم کرد در ایران، باید بیش از گذشتە با برنامە و نظم و تاکتیک منحصر بە خود در این خیزش شرکت نماید.»

دانشجویان دانشگاههای مختلف ایران هم در پی انتشار فراخوان‌های متعدد برای برگزاری اعتصاب در روزهای ۱۴، ۱۵، و ۱۶ آذر ماه، همگام با دیگر اقشار و گروه‌ها به ویژه بازاریان و کسبه در شهرهای مختلف، دست به اعتصاب در محوطه دانشگاه‌ها و تحریم کلاس‌های درس زدند.