بلاتکلیفی کارگران شهرداری رودبار در دریافت مطالبات عقب‌افتاده

کارگران شهرداری رودبار که تعداد آنها به ۵۵ نفر می‌رسد، با احتساب شهریورماه، ۶ ماه است حقوق دریافت نکرده‌اند. آنها زیر نظر پیمانکار بعنوان کارگر خدماتی و فضای سبز در شهرداری رودبار فعالیت می‌کنند.

یکی از کارگران شهرداری رودبار در این رابطه می‌گوید: «حدود ۵۵ کارگر شاغل در شهرداری رودبار هستیم. ما به عنوان کارگر خدماتی، فضای سبز و کارگر سایر مجموعه‌های شهرداری تحت نظارت پیمانکار تامین نیرو در مناطق مختلف شهر رودبار فعالیت می‌کنیم.»

شهریورماه ۳ ماه حقوق دریافت نکرده‌ایم و ۴ ماه نیز از دوره شورای شهر سابق سال گذشته طلبکار هستیم. بی‌توجهی به مطالباتمان باعث شده هفته گذشته کارگران دست به اعتزاض بزنند که در نتیجه آن یک ماه حقوق به حساب شمار زیادی از کارگران واریز شد؛ اما بقیه همچنان در انتظار دریافت حقوق هستند.»

این کارگر با اشاره به اینکه سابقه کارگران شـهرداری رودبـار بین ۱۰ تا ۱۵ سال در شهـرداری رودبار است، می‌گوید:

«پیمانکار فعلی شهرداری رودبار با وجود اینکه تا ۲۰ مهرماه با شهرداری قرارداد کار دارد، به تشخیص شهرداری موعد قراردادش به سر رسید؛ه اما وضعیت مطالبات باقیمانده ما کارگران مشخص نشده است.»

وی افزود: «شهرداری حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان بایت دستمزد عقب‌افتاده کارگران به پیمانکار قبلی بدهی دارد. اگر قرار است پیمانکار جدید فعالیت خود را در شهرداری آغاز کند، باید تعیین تکلیف کند. در غیر این‌صورت مسئولیت پرداخت مطالبات ما کارگران برعهده او می‌باشد.»

این کارگر شهرداری رودبار ادامه می‌دهد: «ما کارگران با روزی ۸ تا ۱۲ساعت کار سخت از حداقل‌های مزدی محروم هستیم. مسئولان شهرداری به جای پیگیری مطالبات ما از پیمانکار قبلی، دستمزد عقب‌افتاده ۶ ماهه کارگران را تکذیب می‌کنند.»

مشکلی که کارگران شهرداری روبار با آن روبرو هستند نبود نظارت بر عملکرد پیمانکاران است. این مساله‌ای است که به ناکافی بودن دستمزد آنها اضافه شده است و کسی نیز پاسخگو نیست.

کارگران شـهرداری رودبار از کارفرمای اصلی می‌خواهند که برای تامین منابع مالی و پرداخت دستمزد آنها چاره‌ای بیندیشد. آنها می‌خواهند قبل از خروج کامل پیمانکار از شـهرداری رودبار، همه مطالباتشان پرداخت شود. خارج از این دست‌شان به جایی بند نبوده و نمی‌توانند مطالباتشان را پیگیری نمایند.

به دلیل سیاست‌های ضدکارگری دولت، شرکت‌های پیمـانکاری، دست باز برای بستن هر قراردادی با کارگـران دارند. بستن قراردادهای کوتاه‌مدت باعث شده، موقعیت قانونی کارگران بشدت پایین بیاید. پرداخت نکردن دستمزد و حق بیمـه، ساعات طولانی کار، اخراج دسته جمعی، پایین آوردن دستمزد کارگران نمونه‌ای از عملکرد این شرکت‌ها است.