اعتراض کارگران شهرداری شوش به پرداخت نشدن دستمزد و سایر مزایا

کارگران شهرداری شوش نسبت به پرداخت نشدن ۳ ماهه دستمزدهایشان اعتراض دارند. با توجه به شرایط وخیم اقتصادی و پایین بودن دستمزدها، این کارگران در شرایط سخت معیشتی قرار دارند. کارگران شهرداری شوش، ۳۰۰ نفر می‌باشند و تحت مسئولیت یک شرکت پیمانکاری فعالیت می‌کنند. همه آنها بین ۱۷ تا ۱۸ سال سابقه کار در شهرداری را دارند. اما شرکت پیمانکاری با آنها قراداد‌های کوتاه مدت می‌بندد تا در صورت هر اعتراضی آنها را اخراج کند.

یکی از کارگران شهرداری شوش در رابطه با وضعیت معیشتی خود و همکارانش می‌گوید:

«در این اوضاع اقتصادی که قیمت اجناس گران شده، حقوق کارگران شهرداری شوش ۳ ماه به تاخیر افتاده است….علاوه بر دستمزد ۳ ماه، مزایای مزدی معوق نیز از قبل داریم و همچنین نگران حق بیمه‌هایی هستیم که گاه به موقع به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نمی‌شود. در این صورت، ما در برخی ماه‌های سال برای دریافت خدمات درمانی با مشکل مواجه می‌شویم.»

کارگران شهرداری شوش

دریافت دستمزد پس از هر اعتصاب و تجمع اعتراضی

کارگران شهرداری شوش آخرین دستمزدی که دریافت کرده‌اند، مربوط به اردیبهشت‌ماه سال جاری بوده که در تیرماه پرداخت شده است. این پرداخت پس از ماه‌ها اعتراض و تجمع در برابر شهرداری این شهر انجام شد. آنها هر ماه باید دستمزد خود را پس از چند روز اعتصاب و اعتراض از شرکت پیمانکاری دریافت کنند.

شهرداری به عنوان پیمانکار مادر طبق قانون بایستی بر پرداخت دستمزد کارگران نظارت داشته باشد. اما به دلیل رانت و حمایت لابی‌های حاکم در قدرت این نظارت انجام نمی‌شود.

استثمار دو چندان کارگران با ندادن به موقع دستمزد

دیرکرد در پرداخت دستمزد، استثمار دوچندان کارگران است. از یک سو با پرداخت دستمزدهای اندک آنها را استثمار می‌کنند. از سوی دیگر با دیرکرد در پرداخت، ارزش آن کمتر می‌شود. در واقع دستمزدی کمتر از آنچه قرار بوده، به کارگران پرداخت می‌شود.

عدم نظارت کامل بر کارفرما، ندادن دستمزد کارگران به یک روال تبدیل شده است. این درحالی است که طبق قانون کارفرما موظف است، حقوق کارگران را بصورت کامل پرداخت کند. اجرا نشدن قوانین نیم‌بند کارگری در این نظام دست باز به کارفرما برای استثمار هرچه بیشتر کارگران می‌دهد.

کارگران در سایه این حاکمیت همه سرمایه‌های خود را از دست داده‌اند. اعتراضات مستمر آنها برای احقاق حقوق‌شان در راستای اعتراضات گسترده مردم بر علیه گرانی است. این اعتراضات بایستی به تغییرات مهم و بنیادین در ساختار حکومت در ایران منجر شود.