اعتراض کارگران ماشین سازی اراک به پرداخت نشدن ۵ ماه دستمزد

به گزارش خبر گزاری ایران کارگر کارگران ماشین سازی اراک شاغل در پتروشیمی بوشهر روز سه شنبه ۲۸ تیرماه نسبت به مشخص نبودن وضعیت شغلی خود اعتراض کردند. این کارگران که بیش از ۱۵۰ نفر می‌باشند، خواستار تعیین تکلیف وضعیت شغلی و پرداخت دستمزدهای عقب افتاده‌شان می‌باشند. این اعتراض در برابر درب حراست پتروشیمی بوشهر برگزار شد. اعتراض کارگران ماشین سازی اراک باعث بسته شدن درب اصلی شرکت پتروشیمی شد.

کارگران ماشین سازی اراک برای شرکت سازه پاد کار می کنند، کارگران زمانیکه از مسئولین این شرکت پاسخ مشخصی در رابطه با خواسته‌هایشان نشنیدند، به داخل پتروشیمی رفته و ژنراتور برق را خاموش کردند. کارگران ماشین سازی اراک خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق عقب‌افتاده خود هستند.

نماینده شرکت سازه پاد به منظور آرام کردن اعتراض کارگران اعلام کرد، دستمزدهای عقب افتاده را پرداخت می‌کند. اما بعد از خروج کارگران از محوطه پتروشیمی آنها را به رئیس حراست پتروشیمی ارجاع داد.

به این ترتیب مسئولین شرکت سازه پاد و پتروشیمی پاسخ مشخصی به کارگران نداده‌اند و آنها همچنان سرگردان هستند.

کارگران ماشین سازی اراک

مافیای حاکم بر صنعت نفت و سرقت دستمزد کارگران

مافیا‌ی حاکم بر صنعت نفت با آوردن شرکت ماشین‌سازی اراک به عرصه پتروشیمی، زمینه را برای سرقت دستمزدهای کارگران و چپاول‌های نجومی خود فراهم کرده‌اند. شرکت سازه پاد که بایستی به عنوان شرکت مادر، وظیفه نظارت بر عملکردهای سایر شرکت‌ها را برعهده داشته باشد، خود درگیر فساد و بهم‌ریختگی است. این بهم ریختگی و فساد به حدی است که این شرکت حتی لیست سرجمع کارگران خود را نیز ندارد.

با بالا گرفتن فساد و رانت در شرکت های تابعه نفت و پتروشیمی مسئولین وزارت نفت در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱، در حضور نماینده کارگران اعلام کرده بود که شرکت‌های خاطی از منطقه ویژه اخراج خواهند شد. اما با گذشت نزدیک به ۳ ماه این وعده محقق نشده است.

دست باز کارفرما برای ضایع کردن حقوق کـارگران پیمـانکاری

کارگران پیمانکاری در مناطق آزاد تحت قانون اداره کار نیستند. به این ترتیب دست پیمانکاران در ضایع کردن حقوق کارگران باز گذاشته شده است. در مناطق آزاد هرگاه اخراج کارگری از سوی هیات رسیدگی موجه شناخته نشود، کارفرما می‌تواند کارگر را به کار باز نگردانده و حقوق دوران بلاتکلیفی را بعنوان خسارت اخراج بپردازد. وزارت نفت هم بعنوان کارفرمای مادر در کار شرکت‌های پیمانکاری دخالت نکرده و هیچ پشتیبانی از کارگران انجام نمی‌دهد.