اعتراض کارگران پیمانکاری راه آهن به تصویب نشدن طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت

کارگران پیمانکاری راه آهن نسبت به تصویب نشدن طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت در مجلس اعتراض دارند. این طرح قرار بود، پیش از پایان خردادماه در مجلس به تصویب برسد. اما با گذشت بیش از ۱۵ روز هنوز خبری از تصویب آن نیست. راه یافتن این طرح به مجلس بعد از اعتراضات گسترده کارگران پیمانکار راه آهن و سایر کارکنان غیر رسمی صورت گرفت؛ اما تصویب آن ماه‌ها است، به طول انجامیده است.


یکی از کارگران پیمانکاری راه آهن در این رابطه می‌گوید:

«انتظار داشتیم قبل از پایان خرداد طرح ساماندهی به تصویب برسد؛ نمایندگان مجلس به کارگران قول داده بودند و نباید طرح ساماندهی را کنار بگذارند.»

مهم‌ترین موضوع در این طرح کنار گذاشتن شرکت‌های پیمانکاری است. این شرکت‌ها وابسته و یا تحت تسلط سپاه پاسداران می‌باشند. آنها با استثمار کارگران حقوق اولیه‌شان را پایمال می‌کنند. حذف کارگران از قانون سخت و زیان‌آور، ندادن مزایای حق شیفت، اولویت دادن به استخدام‌های فامیلی از نمونه‌های پایمال کردن حقوق کارگران در شرکت‌های پیمانکاری است.

اعتراض کارگران ابنیه راه آهن شمال غرب به پرداخت نشدن اضافه دستمزد سال جدید
عقد قرارداد مستقیم، خواسته کارگران ابنیه فنی راه آهن جنوب شرق
خواسته اصلی کارگران، برچیده شدن شرکت‌های پیمانکاری
کارگران پیمانکاری راه آهن خواستار برچیده شدن شرکت‌های پیمانکاری و بستن قرارداد مستقیم با راه‌آهن هستند. یکی از کارگران در این رابطه تصریح می‌کند:

«انتظار داریم نمایندگان مجلس به وعده‌های خود عمل کنند. طرح ساماندهی برای هزاران کارگر کشور که منتظر حذف کامل شرکت‌های پیمانکاری هستند، از هر موضوعی مهم‌تر است. توقع داریم نمایندگان عضو کمیسیون اجتماعی، خلف وعده نکنند و قبل از تابستان کلیات طرح را به تصویب برسانند.»

کارگران پیمانکاری راه آهن همچنین نگران هستند، این طرح شامل آنها نشود. این ابهام باعث نگرانی آنها از وضعیت استخدامی و معیشتی‌شان شده است. یکی از کارگران در رابطه با نگرانی همکارانش در این رابطه می‌گوید:

«هنوز نمی‌دانیم طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت مبنی بر بستن قرارداد مستقیم دولت با نیروهای شرکتی که کارشان دائمی است، شامل حال نیروهای خط و ابنیه راه آهن هم می‌شود یا خیر؟»

سرقت دسترنج کارگران توسط شرکت‌های پیمانکاری
تورم و گرانی سرسام‌آور باعث فشار زیادی به زندگی کارگران شده است. این وضعیت همه کارگران در شرکت‌های پیمانکاری است، که به دلیل استثمار و چپاول، زندگی سختی را می‌گذرانند. مقامات دولتی پاسخ مطالبات کارگران را با سرکوب و تهدید می‌دهند. آنها به خیال خود کارگران را مجبور به سکوت می‌کنند. اما این سکوت مانند آرامش قبل از طوفان است. استثمار و ضایع شدن حقوق کارگران زمینه‌ساز اعتراضاتی است که این حاکمیت ناتوان از مقابله با آنها خواهد بود.

یورونیوز ۱۶ تیر ۱۴۰۱