نبود نظارت ایمنی بر کارگاهها علت اصلی آتش سوزی های اخیر است
آتش سوزی در یک کارخانه صنایع غذایی در جاده تبریز ـ تهران خسارات مالی بسیاری به همراه داشت. این آتش سوزی از نیمهشب پنجشنبه ۹ تیرماه ۱۴۰۱ شروع شد. ماموران آتشنشانی با حضور در محل حادثه و اطفا حریق، جلوی گسترش آتش به سایر قسمتهای کارخانه را گرفتند. علت حادثه در دست بررسی میباشد. خوشبختانه این حادثه تلفات جانی به همراه نداشته است.
آتش سوزی در این کارخانه موجب بیکاری کارگران این قسمت خواهد شد که با توجه به شرایط وخیم اقتصادی، وضعیت معیشتی آنها را با مشکل مواجه خواهد کرد. در چند روز گذشته شاهد چندین حادثه کارگری بودیم، علت اصلی همه آنها رعایت نشدن موارد ایمنی است. روز سهشنبه ۷ تیرماه نیز یک کارخانه مواد شوینده در قم دچار آتش سوزی شد که در آن ۱۲ کارگر کشته و مصدوم شدند.
- آتش سوزی بزرگ یک کارخانه مواد شوینده در قم با ۱۲ کشته و مصدوم
- مصدوم شدن ۴ کارگر و ۲ آتش نشان در آتشسوزی کارخانه آرد + فیلم
نبود نظارت کافی بر شرایط ایمنی کارگاهها
کمبود امکانات مقابله با آتش در کارخانهها و ایمنی پایین آنها موجب خسارت سنگین به کارخانه در زمان وقوع آتشسوزی میباشد. مسئولیت چک ایمنی در هر واحد تولیدی، بر عهده اداره کار استان است. این چک از شروع ساخت واحد تولیدی آغاز شده و در ادامه بایستی به صورت نوبهای از واحد، بازرسی به عمل بیاید. در حال حاضر تعداد بازرسهای وزارت کار برای بازرسی مستمر کافی نمیباشد.
بالا رفتن حوادث کارگری در حالی است که در بیشتر کشورهای جهان حوادث منجر به فوت به صفر یا نزدیک آن رسیده است. اما در ایران سالانه صدها کارگر در اثر حوادث کار جان خود را از دست میدهند. طبق آمار رسمی در سال ۹۹ نزدیک به ۹۵۰۰ حادثه شغلی در کشور رخ داده است. در این حوادث کارگری ۷۵۱ نفر فوت کردهاند.