اعتصاب کارگران داربست بند فاز ۱۴ عسلویه

کارگران داربست بند طبق فراخوان قبلی از روز اول تیرماه ۱۴۰۱ در اعتراض به عدم پاسخگویی به خواسته‌هایشان دست به اعتصاب زدند
اعتصاب کارگران داربست بند فاز ۱۴ عسلویه

کارگران داربست بند که در فاز ۱۴ عسلویه مشغول بکار هستند، اعتصاب کردند. این اعتصاب در اعتراض به عدم پاسخگویی مسئولان به خواسته‌های آنها می‌باشد. اعتصاب این کارگران از روز چهارشنبه اول تیرماه ۱۴۰۱ طبق فراخوان قبلی آغاز شد. کارگران داربست بند همگی پرسنل شرکت‌های پیمانکاری هستند که در فاز ۱۴ عسلویه مشغول بکار می‌باشند. تا لحظه ارسال خبر کارگران شرکت‌های پایندان، شهبازی، مطوری، حاجی‌پور و زیر مجموعه‌های آنها به اعتصاب پیوسته‌اند.

در حال حاضر کارگران داربست بند در پیمانکاری‌های آپادانا، فراسکو، ساختار صنعت، رستاک پویا، اکسیر صنعت و ایده سازان نیز، اعتصاب خود را آغاز کردند.

گروه‌های دیگری از کارگران داربست بند در فازهای 13/11/10/9 و 14 برای پیوستن به اعتصاب اعلام آمادگی کرده‌اند.

کارگران داربست بند در پتروپالایش کنگان نیز از تاریخ ۲۸ خردادماه ۱۴۰۱ دست به اعتصاب زده بودند. همچنین از تاریخ ۳۱خرداد بخشی از کارگران داربست بند در فاز ۹ و ۱۰ میدان نفتی عسلویه اعتصاب کرده بودند. کارگران داربست بند اعتصابی پرسنل شرکت ساختار صنعت بودند. این کارگران در پتروشیمی آرین متانول عسلویه مشغول کار هستند.

امتناع کارفرمایان از پرداخت کامل دستمزد کارگران اعتصابی

کارگران اعتصابی، خواهان افزایش دستمزد و اجرای طرح ۲۰/۱۰ می‌باشند. این کارگران پیش از این خواسته‌هایشان را اعلام کرده و گفته بودند در صورت اجرا نشدن آن از روز اول تیرماه ۱۴۰۱ اقدام به اعتصاب سراسری خواهند کرد.

مدیران شرکت‌های پیمانکاری، برای فشار بیشتر به کارگران اعتصابی، دستمزد ماهانه آنها را به حسابشان واریز نکرده و تنها مبلغ ۲میلیون تومان به حساب آنها ریخته شده است. این اقدام به منظور تحت فشار قرار دادن کارگران برای پایان دادن به اعتصابشان می‌باشد.

دست باز کارفرما در ضایع کردن حقوق کـارگران پیمـانکاری

کارگران پیمانکاری در مناطق آزاد تحت قانون کار نیستند. به این ترتیب دست پیمانکاران در ضایع کردن حقوق کارگران باز گذاشته شده است. در مناطق آزاد هرگاه اخراج کارگری از سوی هیات رسیدگی موجه شناخته نشود، کارفرما می‌تواند کارگر را به کار باز نگردانده و حقوق دوران بلاتکلیفی را بعنوان خسارت اخراج بپردازد.

وزارت نفت هم بعنوان کارفرمای مادر در کار شرکت‌های پیمانکاری دخالت نکرده و هیچ پشتیبانی از کارگران انجام نمی‌دهد.