فرمانده درمانده بیا ببین! فیلم شادی مردم از اعتصاب صنف لوازم یدکی شیراز و یکپارچگی اعتراضات

بازاریان و مغازه‌داران صنف لوازم یدکی شیراز در اعتراض به مالیات‌های نجومی و نبود ثبات اقتصادی دست به اعتصاب زدند. اعتصاب مغازه‌داران صنف لوازم یدکی شیراز روز چهار‌شنبه ۲۵ خردادماه ۱۴۰۱ در منطقه ترمینال باربری شیراز برگزار شد. همانطور که در کلیپ مشخص است کلیه مغازه‌ها بسته است. درکلیپ نفر گزارشگر با خوشحالی از این اقدام، خامنه‌ای را به سخره گرفته و به وی لقب فرمانده درمانده داده و خطاب به وی می‌گوید «کلاهت را بگذار بالاتر».

فرمانده درمانده بیا ببین! فیلم خوشحالی مردم از یکپارچگی اعتصاب بازاریان؛ اعتصاب صنف لوازم یدکی شیراز
اعتصاب صنف لوازم یدکی شیراز

 اعتصاب مغازه‌داران صنف لوازم یدکی شیراز در ادامه اعتصاب بازاریان در روزهای اخیر است. بازاریان سراسر کشو، شیوع جدید ممیزی مالیات از بازاریان را غیرقانونی و خلاف عرف می‌دانند. آنها با توجه به کاهش درآمد و پایین آمدن قدرت خرید مردم، خواهان کاهش مالیات‌های نجومی هستند.

کاهش قدرت خرید مردم در کنار افزایش مالیات‌ها

گرانی و تورم افسارگسیخته باعث کاهش قدرت خرید مردم و در نتیجه کم شدن تقاضا شده ‌است. در این وضعیت دولت با افزایش مالیات‌ها فشار بیشتری بر بازاریان وارد کرده است. بازاریان در شهرهای مختلف می‌گویند: «افزایش مالیات‌ها برای تامین کسری بودجه است. دولت برای جبران کسری بودجه بایستی به جای افزایش مالیات‌ها به کاهش هزینه‌های خود و کم کردن از بودجه نیروهای سرکوبگر اقدام کند. اما نه تنها بودجه این نیروها کاهش نیافته بلکه افزایش نیز یافته است.»

بازاریان در حال حاضر به دلیل سیاست‌های چپاول‌گرانه دولت رئیسی متحمل زیان‌های اساسی شده‌اند. افزایش هزینه‌های از جمله اجاره بها، آب و برق و… باعث کاهش درآمد بازاریان شده است. افزایش نرخ مالیات واحدهای تجاری به معنی ورشکستگی بازاریان است. این موضوع علت اصلی اعتراضات بازاریان در روزهای اخیر است.

خیز گرانی و کاهش قدرت خرید مردم

با افزایش قیمت دلار، خیز دوباره گرانی و تورم میزان خرید مردم را بشدت کاهش داده است. کاهش قدرت خرید و تضعیف معیشت خانواده‌ها تاثیرات منفی خود را بر حوزه تجارت و تولید نیز خواهد گذاشت.

بیش از یک ماه از جهش قیمت می‌گذرد؛ اما تاثیر آن بر بازار فروش کالاهای اساسی چشمگیر بوده است. به دلیل اقتصاد بیمار در ایران کاهش تقاضا و خرید مواد غذایی نه تنها به کاهش قیمت‌ها منجر نمی‌شود؛ بلکه در گام بعد باید انتظار افزایش قیمت‌ها را نیز داشته باشیم. با کاهش قابل ملاحظه تقاضا، به مرور صنایع به کاهش عرضه روی خواهند آورد. اولین گام آن بیکار شدن بیشتر کارگران و ورشکستگی اقتصادی مغازه‌داران است. گام بعد افزایش قیمت‌ها، به دلیل بالا رفتن هزینه‌ها خواهد بود.