کارفرمای شرکت کمباین سازی سهند تبریز با پرداخت نکردن دستمزد کارگران تلاش میکند، کارخانه را تغییر کاربری دهد
۵۵ تن از کارگران شرکت کمباین سازی سهند تبریز نسبت به پرداخت نشدن ۳ ماه دستمزد خود اعتراض دارند. این کارگران از ابتدای سال جاری دستمزد خود را دریافت نکردهاند. این کارگران هم اکنون تحت نام شرکت گسترش و توسعه صنعت آذربایجان فعالیت دارند. کارگران کمباین سازی سهند تبریز با احتساب خردادماه ۳ ماه است که دستمزد خود را دریافت نکردهاند. این کارگران در ماههای گذشته بارها اعتراض خود را نسبت به نداشتن امنیت شغلی و تامین نشدن معیشت خود ابراز داشتهاند.
کارگران کمباین سازی سهند تبریز علاوه بر دریافت نکردن سه ماهه دستمزد خود، مطالبات قدیمی از سالهای گذشته نیز دارند که پرداخت نشده است. یکی از کارگران در رابطه با علت پیش آمدن این وضعیت میگوید:
«بخش خصوصی که هم اکنون در این واحد مشغول فعالیت است، برخلاف وعدهای داده شده حین واگذاری، تقریبا تولید کمباین را متوقف کرده و برنامهای برای ادامه فعالیت آن ندارد. بنابراین ۵۵ کارگری که در این واحد قدیمی سالها مشغول کار هستند، با مشکل بلاتکلیفی و تامین معاش روبرو شده و خبری از پرداخت مطالبات مزدی آنها نیست.»
- پرداخت نشدن ۲ ماهه دستمزد کارگران شرکت کمباین سازی سهند تبریز
- بحران در کمباینسازی سهند تبریز و اعتراض کارگران نسبت به مشکلات خود در سال ۹۸
تلاش کارفرما برای تغییر کاربری شرکت
در حال حاضر عدهای دیگر از کارگران در یک سالن دیگر شرکت کمباین سازی سهند تبریز در حال مونتاژ بلبرینگ هستند که معوقات مزدی ندارند. کارفرما با ندادن دستمزد کارگران قدیمی در صدد تغییر خط مونتاژ کارخانه میباشد. این اقدام کارفرما غیرقانونی است. اما به دلیل رانت و لابیهای قدرت حامی کارفرما در حال انجام میباشد.
کارگران کمباین سازی سهند تبریز ادعای کارفرما مبنی بر صرفه اقتصادی نداشتن کارخانه را به چالش کشیده و میگویند:
«در حالی کارفرما مدعی است به دلیل افزایش هزینهها تولید کمباین صرفه اقتصادی ندارد که در حال حاضر ۱۲ دستگاه کمباین آماده فروش داریم. ۱۵ دستگاه کمباین دیگر نیز نیمه آماده (۷۰ درصد تکمیل) در دست ساخت وجود دارد که قطعاتشان کامل نیست. همه این کمباینها از قطعاتی ساخته شدهاند که از سالها پیش در انبارها موجود بودند. بنابراین کمباینها که امروزه در بازار ماشین آلات کشاورزی قیمتی حدود یک میلیارد و۵۰۰ میلیون تومان دارند، نه تنها برای شرکت با قیمت قطعات نه سال پیش صرفه اقتصادی دارد؛ بلکه با فروش این تعداد کمباین به قیمت روز میتوان بسیاری از مشکلات مالی و بدهیهای شرکت از جمله کارگران را پرداخت کرد.»
همکاری مقامات دولتی با کارفرما برای نابودی کارخانه
مشخص است که کارفرما با همکاری مقامات دولتی درصدد نابودی این کارخانه و تغییر کاربری آن هستند. این کارخانه نیز در حال دچار شدن به سرنوشت کارخانههای عظیمی چون هپکو و… میباشد. عقب ماندن از تکنولوژی روز و بالا بودن هزینهها ناشی از عملکردهای مخرب مقامات دولتی در ۴۰ سال گذشته میباشد. بهای این اقدامات را مردم با هر چه فقیرتر شدن روزانه خود پرداخت کردهاند. اعتراضات گسترده در شهرهای مختلف نشان از نارضایتی عموم مردم بخصوص کارگران دارد. به همین دلیل در هر اعتراضی بدنه اصلی آن را کارگران تشکیل میدهند.