تجمع اعتراضی کارگران کارخانه داروگر تهران و تولی پرس قزوین

کارگران کارخانه‌ داروگر تهران و تولی پرس قزوین به طور همزمان در محوطه این دو کارخانه تجمع اعتراضی برپا کردند. این تجمع‌ها در اعتراض به مشخص نبودن وضعیت  تولید کارخانه‌ها و دریافت نکردن مطالبات مزدی‌شان می‌باشند.

تجمع کارگران در صبح روز شنبه ۲۱ خردادماه ۱۴۰۱ برگزار شد. بیش از ۲۵۰ کارگر کارخانه داروگر تهران و نزدیک به ۳۰۰ کارگر تولی پرس قزوین در این تجمع شرکت داشتند. این دوکارخانه زیرمجموعه هلدینگ داروگر می‌باشند.

تجمع اعتراضی کارگران کارخانه داروگر تهران و تولی پرس قزوین
عکس از آرشیو – کارگران کارخانه داروگر تهران و تولی پرس

کارگران این هلدینگ در چند ماه گذشته دستمزد خود را دریافت نکرده‌اند. کارگران واحد بسته بندی البرز که زیرمجموعه هلدینگ داروگر می‌باشد از اسفندماه دستمزدی دریافت نکرده‌اند. همچنین کارگران واحد داروگر تهران و تولی پرس قزوین نیز از ابتدای سال جاری دستمزدی دریافت نکرده‌اند.

کارگران هلدینگ داروگر همچنین نگران امنیت شغلی خود با متوقف شدن تولید در این کارخانه هستند. یکی از کارگران در این رابطه می‌گوید:

«در مرحله نخست به دنبال از سرگیری فعالیت محل کارمان هستیم. چراکه شرایط تولید در این دو کارخانه به دلیل بهره‌مند بودن از پیشرفته‌ترین دستگاه‌ها و تجهیزات فراهم است و از اینکه چرا کارفرما هیچ تولیدی را بعد از چندین ماه آغاز نمی‌کند، سوالی است که هنوز بی پاسخ مانده.»

تجمع چند باره کارگران به منظور پاسخگویی مسئولان کارخانه

کارگران این دو کارخانه بارها از مسئولین خواستار مشخص شدن وضعیت کارخانه‌های خود شده‌اند. اما پاسخ مشخصی دریافت نکرده‌اند. پیش از این کارگران دو کارخانه داروگر تهران و تولی پرس قزوین بارها در محوطه کارخانه تجمع اعتراضی برگزار کرده‌ بودند. آخرین تجمع کارگران روز شنبه ۷ خردادماه ۱۴۰۱ بود. هر چند بازرسان اداره کار در محل حاضر شدند؛ اما نتیجه مشخصی برای کارگران نداشت.

کارگران کارخانه داروگر تهران در رابطه با تعطیلی بی‌دلیل این کارخانه می‌گوید:

«هیچ مشکلی برای تولید وجود ندارد و همه کارگران آماده کار هستند اما کارفرما به دلایل مختلف از تولید خودداری می‌کند.»

یکی از کارگران معترض تولی پرس قزوین  هم با نگرانی را وضعیت پیش آمده می‌گوید:

«با ادامه روند فعلی این واحد تولیدی نگران تعطیلی کارخانه هستیم به همین دلیل چون کارگران از ابتدای سال جاری قرارداد ندارند، نگران از دست دادن شغل‌ خود هستند.»

کارگران کارخانه داروگر تهران و تولی پرس قزوین  سال‌ها است، منتظر اقدام مسئولان استانی و حمایت از خود هستند. اما در تجمع این روزها پیش از آمدن مسئولان اداره کار به کارخانه‌ها ابتدا نیروی سرکوبگر به درب کارخانه‌ها اعزام شده‌اند.

استثمار دو چندان کارگران با پرداخت نشدن دستمزد

دیرکرد در پرداخت دستمزد، استثمار دوچندان کارگران است. از یک سو با پرداخت دستمزدهای اندک آنها را استثمار می‌کنند. از سوی دیگر با دیرکرد در پرداخت، ارزش آن کمتر می‌شود. در واقع دستمزدی کمتر از آنچه قرار بوده به کارگران پرداخت می‌شود.

سران حکومت با سرقت ثروت‌های عمومی فقر را در جامعه نهادینه کرده‌اند. کارگران اولین قربانیان این چپاول حکومتی هستند. آنها به خوبی می‌دانند، علت فقر کارگران و سایر اقشار مردم، دزدی‌های سران حکومت ولابی‌های تحت حمایت آنها می‌باشد.