نایب رئیس کانون کارگران بازنشسته استان تهران با انتقاد از اینکه دولتها هر گاه با چالشی رو به رو شدهاند، با درآمد و سرمایههای سازمان تأمین اجتماعی چالش را مدیریت کردهاند، گفت: در حالیکه کارگران و بازنشستگان نیازمند حمایتهای جدی هستند، مشاهده میکنیم که دولتها در قالبهای گوناگون بار مالی سنگینی را به سازمان تامین اجتماعی تحمیل میکنند و باعث میشوند کارگران و بازنشستگان از دریافت حداقل خدمات درمانی نیز محروم شوند.
پرویز احمدی پنجکی با ابراز تاسف از اینکه دولت در تمامی دورههای گذشته هرگاه که با مشکل یا چالشی روبرو بودهاند، دست در جیب سازمان تامین اجتماعی کردهاند، به خبرنگار ایلنا گفت: متاسفانه روند سوءاستفاده از سازمان تامین اجتماعی پایانی ندارد و تمامی دولتها همچنان بر سوءاستفاده از اموال و داراییهای سازمان تامین اجتماعی اصرار داشته و دارند.
وی با اشاره به هزینههای سنگین درمان کرونا و تبعات آن برای سازمان تامین اجتماعی گفت: از آنجا که همه گیری کرونا یک چالش بزرگ برای کشور بوده، حل این چالش برعهده دولت است، اما با کمال تاسف مشاهده میکنیم که دولت بار سنگین درمان و پیشگیری از کرونا را بر دوش سازمان تامین اجتماعی گذاشته است.
رئیس کانون کارگران بازنشسته شمیرانات با اعلام اینکه سازمان تامین اجتماعی ۱۴ هزار میلیارد تومان برای درمان بیماران کرونا هزینه کرده است، گفت: بخش قابل توجهی از این بیماران تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی نبوده و در اصل سازمان تامین اجتماعی برای جبران کاستیها و کمبودهای بخش درمان کشور، این هزینه را تقبل کرده است.
وی با اعلام اینکه قانون اساسی تامین بهداشت و درمان برعهده دولت گذاشته است، گفت: با وجود تکلیف قانونی، دولت توان لازم را برای تامین درمان تمامی مردم ندارد و چون سازمان تامین اجتماعی امکاناتی دارد و مدیریت آن مطیع دولت است، سوءاستفادههای سنگینی از سازمان تامین اجتماعی شده است.
احمدی پنجکی با اعلام اینکه در لایحه بودجه و قوانین بالادستی، تعیین سهم درمان برای تک تک مردم در نظر گرفته میشود، گفت: متاسفانه هیچ سهم سرانه درمانی برای بیمهشدگان سازمان تامین اجتماعی پرداخت نمیشود و بار درمان کارگران و بازنشستگان بر دوش خودشان است که با پرداخت حق بیمه به سازمان تأمین اجتماعی میپردازند.
وی از پوشش درمان بیش از ۴۲ میلیون ایرانی با استفاده از مراکز درمانی سازمان تامین اجتماعی و درآمدهای آن خبر داد و گفت: در نظر نگرفتن سهم درمان برای کارگران و بازنشستگان نشان میدهد که بیش از ۵۰ درصد جمعیت کشور که تحت پوشش تامین اجتماعی هستند، مورد بیمهری و بیتوجهی قرار گرفتهاند و دولت در بخش درمان آنها احساس وظیفه و مسئولیتی نمیکنند.
نایب رئیس کانون کارگران بازنشسته استان تهران با اعلام اینکه انتظار میرود دولت سهم درمان این ۴۲ میلیون جمعیت ایرانی را به سازمان تامین اجتماعی بپردازد، گفت: در حالی که سازمان تامین اجتماعی بار سنگین درمان بخش بزرگ جمعیت را بر دوش میکشد، مشاهده میکنیم که دولت در بخشهای درمانی میلنگد و مردم از خدمات درمانی ارائه شده رضایت ندارند.
وی با یادآوری اینکه دولت در حال حاضر ۴۵۰ هزار میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است، گفت: از یک سو دولت وظیفه خود را در قبال کارگران و بازنشستگان انجام نمیدهد و از سوی دیگر به بهانههای مختلف، دست در جیب سازمان تامین اجتماعی کرده و اموال آن را به یغما میبرد.
احمدی پنجکی با اشاره به گستردگی مراکز درمانی سازمان تامین اجتماعی گفت: انتظار میرود این مراکز ملکی درمانی سازمان در اختیار کارگران و بازنشستگان قرار بگیرند، اما با کمال تاسف مشاهده میکنیم که رویکرد خصوصیسازی و ثروت اندوزی به سازمان تامین اجتماعی نیز سرایت کرده و کارگران و بازنشستگان میبایست در نوبت دریافت خدمات درمانی قرار بگیرند در حالی که ثروتمندان بدون نوبت از بهترین امکانات و فضاهای درمانی سازمان به دلیل داشتن پول استفاده میکنند.
رئیس کانون کارگران بازنشسته شمیرانات با تاکید بر اینکه شرایط درمانی برای کارگران و بازنشستگان غیرقابل تحمل شده است، گفت: کارد به استخوان کارگران و بازنشستگان رسیده است. از یکسو حقوقها و دستمزدهای ناچیزی دریافت میکنند و از سوی دیگر سازمان تامین اجتماعی که میباید تعهدات خود را در قبال آنان انجام دهد، کمکاری میکند.