کارگران شرکتی شهرداری تبریز بدون امنیت شغلی و نگران از اخراج

کارگران شرکتی شهرداری تبریز در نگرانی از اخراج، خواهان تبدیل قراردادهای موقت با پیمانکاران به قرارداد مستقیم با شهرداری هستند.

کارگران شرکتی شهرداری تبریز به‌دلیل وضعیت قراردادهای پیمانکاری هر لحظه در نگرانی از اخراج به‌سر می‌برند. آنها می‌گویند که قراردادهای موقت امنیت شغلی ما را تامین نمی‌کند. این کارگران توسط پیمانکاران واسطه شهرداری به کار پاکبانی مشغول هستند. خواسته اصلی آنها تبدیل قراردادهای پیمانکاری به قراردادهای مستقیم و تضمین امنیتی شغلی است. تعداد این کارگران بیش از ۱۷۰۰ نفر است که در بخش خدمات شهرداری تبریز به پاکبانی و سبزبانی اشتغال دارند. آنها می‌گویند با کوچکترین خواسته صنفی و یا حقوقی، پیمانکاران دست به اخراج ما می‌زنند. به گفته این کارگران شرکتی، قانونی برای حمایت از ما وجود ندارد.

استثمار کارگران توسط شهرداری با بکارگیری پیمانکاران واسطه

کارگران شرکتی شهرداری
عکس از آرشیو

مجلس چند ماه است که طرح حذف پیمانکاران و تبدیل وضعیت کارگران شرکتی و قراردادی ارگان‌های دولتی، عمومی و خصولتی را در دست پیگیری دارد. اما تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.

به گفته کارگران، چندین سال است پیگیر تبدیل وضعیت شغلی خود از مسئولان هستیم که انجام نمی‌شود. این در حالی است که از چند ماه پیش مجلس طرح حذف پیمانکاران و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و قراردادی شاغل در تمام نهادهای دولتی، عمومی، نیمه دولتی و خصولتی کشور را در دست پیگیری دارد.

پیمانکاران واسطه بخش زیادی از درآمد کارگران شرکتی شهرداری تبریر را به خود اختصاص می‌دهند

یکی از کارگران با بیان اینکه بخش زیادی از درآمد ما به شرکت‌های تامین نیرو و واسطه‌ها تعلق می‌گیرد، ادامه می‌دهد:

«رفع تبعیض و بی‌عدالتی، یک خواسته قانونی است. وقتی ما برای شهرداری تبریز کار می‌کنیم، چرا قراردادمان مستقیم نیست و بخش زیادی از درآمد ماهانه‌مان به شرکت‌های تامین نیرو و واسطه‌ها تعلق می‌گیرد.

کارگران شرکتی شهرداری تبریز از مجلس خواستار تصویب قوانینی هستند که امنیت شغلی آنها را تضمین کند.

آنها می‌گویند، ما جان و سلامتی خود را در این شغل سخت و زیان‌آور با وجود آلودگی‌های آن به خطر می‌اندازیم. اما نمی‌دانیم که فردا یا چند روز دیگر پیمانکار ما را اخراج خواهد کرد.

به گفته کارگران، بخش زیادی از درآمد ناچیز  ماهیانه آنها را واسطه‌ها و شرکت‌های تامین نیرو به خود اختصاص می‌دهند. از این‌رو از امنیت شغلی برخوردار نیستند.

یکی از کارگران با بیان اینکه ۱۷۵۳ خانوار از این راه نان می‌خورند، می‌گوید:

«بدون حمایت قانون خود و خانواده‌هایمان هر لحظه، نگران از دست دادن شغل و بیکاری و گرسنگی به‌سر می‌بریم.»

به گفته کارگران، در ۱۰ منطقه شهر تبریز، ۲۷ شرکت پیمانکاری طرف قرارداد شهرداری قرار دارند. اما این شرکت‌ها برای کارگران خدماتی و فضای سبز، امنیت شغلی و مالی را تامین نمی‌کنند.