کارگران شاغل در شهرداری اروندکنار در استان خوزستان از عدم پرداخت ۴ ماه مطالبات مزدی خود خبر دادند. همچنین شرکت مخابرات مسجد سلیمان با وجود ارائه حکم بازگشت به کار، از ورود نیروهای مخابرات به این شرکت ممانعت کرد. از سویی دیگر کارگران بازنشسته سال ۹۹ و ۱۴۰۰ مجتمع نیشکر هفت تپه از معطلی طولانی در پرداخت مابقی مطالبات بازنشستگی خود از سوی کارفرمای جدید انتقاد کردند. در خبری دیگر کارگران خدماتی منطقه شش شهرداری اهواز در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل از جمعآوری زبالههای شهرمنطقه محل خدمت خود، خودداری کردهاند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، به گفتهی نیروهای شرکتی مخابرات مسجد سلیمان، حکم بازگشت به کار و تبدیل وضعیت این نیروها توسط هیأتهای تشخیص و حل اختلاف صادر شده و طبق قانون این حکم لازمالاجراست اما شرکت پیمانکار خدمات اول از بازگشت نیروها به کار جلوگیری میکند.
پیشتر نیز نیروهای مخابرات اهواز، باغملک، رامشیر، شوشتر و گتوند با وجود گرفتن حکم اجرایی، اجازهی ورود به شرکت به آنها داده نشد.
گفتنی است؛ حدود ۷۰ نفر از نیروهای مخابرات استان خوزستان دو دوره بدون قرارداد زیر نظر شرکت پیمانکار خدمات اول به کار خود ادامه دادند. این کارگران با استناد به تبصره ۲ ماده ۷ قانون کار برای تبدیل قرارداد خود از موقت به دائم، شکایت تنظیم کردند و به نفع خود رای گرفتند. مطابق رأیی که توسط هیأتهای تشخیص و حل اختلاف صادر شده است؛ این کارگران نیروهای دائم مخابرات به حساب میآیند و باید به کار خود برگردند.
طبق قانون اگر کارفرما از اجرای رأی لازمالاجرا استنکاف کند، اقداماتی مثل توقیف حساب و فروش اموال او در جهت استیفای حقوق کارگر انجام میشود.
مطالبات کارگران پیمانکاری شاغل در منطقه شش شهرداری اهواز
به گزارش ایلنا، کارگران پیمانکاری شاغل در منطقه شش شهرداری اهواز در استان خوزستان خواستار اجرای طرح طبقهبندی مشاغل برای افزایش دستمزدهایشان در حوزه کاری خود هستند.
تعدادی از کارگران شاغل در شهرداری اهواز، گفتند: ما کارگران پیمانکاری شاغل در بخش خدمات منطقه شش شهرداری اهواز هستیم که درآمد برخی از ما نزدیک به حداقل حقوق است و دریافتی ماهانهمان کفاف معاش زندگیمان را نمیدهد. به همین دلیل طی روزهای گذشته کارگران تنظیف و حمل زباله به نشانه اعتراض، از جمعآوری زبالههای منطقه محل خدمت خود، خودداری کردهاند.
به گفته آنها، کارگران شهرداری منطقه شش ماهانه با اضافهکاری و سایر مزایای جانبی، مبلغی در حدود چهار تا ۵ میلیون تومان دریافت میکنند که این رقم باتوجه به افزایش روزانه قیمت بسیاری از اقلام مصرفی و غذایی، ناچیز است.
این کارگران که پیگیر وضعیت افزایش دستمزد خود و همکارانشان هستند، در ادامه میگویند: آنچه باعث افزایش حقوقمان میشود اجرای طرح طبقهبندی مشاغل است که طبق مقررات کار و تامین اجتماعی باید در کارگاههای بالای ۱۰۰ نفر اجرایی شود.
به گفته کارگران، هر چند مطالبات مزدی آنان به روز پرداخت میشود اما ضمن درخواست برای اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، پیگیر پرداخت هزینه سختی کار و سنوات چند سال گذشته خود نیز هستند.
آنها میگویند: شهرداری اهواز دارای هشت منطقه شهری است که طرح طبقهبندی مشاغل از سال ۹۲ برای کارگران برخی مناطق اجراشده یا در حال اجرا است اما این اتفاق هنوز برای کارگران منطقه شش و برخی مناطق دیگر که به صورت قراردادی تحت مسئولیت یک شرکت پیمانکار در بخش خدمات مشغول کار هستند، اجرایی نشده است.
یکی از آنان با بیان اینکه چند سال سنوات از پیمانکار طلبکار است ادامه داد در این مورد نه شهرداری و نه پیمانکار پاسخگو نیستند، آنچه کارگران شهرداری منطقه شش اهواز هر ماه به عنوان دستمزد میگیرند حداقلهای مزدی است و این حداقلها کفاف معیشت را نمیدهد.
در این زمین سیاوش محمودی (رئیس شورای شهر اهواز) با تایید اعتراض صنفی کارگران منطقه شش اهواز و چند منطقه دیگر گفته است: از شهرداری به خصوص منطقه ۶ میخواهیم با پیمانکاری که با کوتاهی، سلامت و بهداشت مردم را به خطر انداخته برخورد قانونی لازم را انجام دهد.
او با بیان اینکه اعتراض کارگران در ارتباط با معوقات مزدی نیست چراکه مطالبات مزدی کارگران شهرداری بهروز پرداخت میشود، افزود: کارگران هر مطالبهای که دارند به صورت قانونی و با تشکیل پرونده در اداره کار مطرح کنند تا شهرداری موظف به پرداخت آن شود.
به گفته وی؛ سنوات سالهای گذشته از دیگر مطالبه کارگران معترض بوده که شورای شهر هم مصوبهای برای پرداخت آن صادر کرده است.
معوقات مزدی کارگران شاغل در شهرداری اروندکنار
به گزارش ایلنا، کارگران شاغل در شهرداری اروندکنار در استان خوزستان ماههاست معوقات مزدی طلبکارند. به گفته کارگران، شهرداری از نهادهای دولتی و خصوصی بابت عوارض طلب انبوه دارد.
آنها با بیان اینکه کارگران این مجموعه در حال حاضر ۴ ماه حقوق معوقه طلبکارند،گفتند: مطالبات ما به حدود نه ماه رسیده بود که حدود ۵ ماه آن پرداخت شده است.
این کارگران با اشاره به اینکه نگرانی ما برای افزایش معوقات است و در این مورد بارها با مسئولان شهری اروندکنار صحبت کردهایم، افزودند: مسئولان شهری همواره اذعان دارند که این واحد خدمات شهری چندین سال است در دریافت عوارض و بدهیهای خود از ادارات بخش خصوصی و نهادهای دولتی دچار مشکل است.
به گفته یکی از کارگران؛ بخش عمدهای از معوقات مزدی کارگران با وصول طلب شهرداری از نهادهای دولتی و خصوصی قابل حل است اما آنها اعتنایی به پرداخت بدهیهای خود نمیکنند.
او با بیان اینکه شهرداری اروندکنار همسان با طلبهای مالی خود، بدهی معوق نیز دارد که عمدهترین آن سازمان تامین اجتماعی است، افزود؛ در حال حاضر شهرداری بدنبال توافق با تامین اجتماعی برای پرداخت اقساطی بدهی خود است تا مشکلات بیمه کارگران را مرتفع کند.
وی ضمن بیان اینکه تلاش مدیریت شهری اروندکنار برای پیگیری مطالبات کارگران شهرداری درخور توجه است، اظهار داشت: از مدتها قبل شهردار این شهر پیگیر دریافت حداقل بخشی از طلب شهرداری برای پرداخت حقوق کارگران و هزینههای جاری شهر است اما به نتیجه قابل قبولی نرسیده.
او با بیان اینکه با توجه به بدهی سنگین شرکتها و نهادهای دولتی بعید میداند شهرداری بتواند به این زودی بدهی خود را بابت عوارض دریافت کند، افزود: شواهد بیانگر این موضوع است که مشکل و شرایط کارگران شهرداری اروندکنار همچنان ادامهدار است.
به گفته وی، باتوجه به اینکه مبلغ بدهی نهادهای دولتی و شرکتهای خصوصی به شهرداری هر ماه بیشتر میشود، بنابراین به دلیل پرداخت نکردن و پرداخت ناکافی بدهیها به شهرداری، کارگران به سختی اموراتشان را میگذرانند.
مطالبات بازنشستگی کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه
به گزارش ایلنا، بازنشستگان کارگری سال ۹۹ و ۱۴۰۰ مجتمع نیشکر هفت تپه در تماس با خبرنگار ایلنا، از معطل ماندن پرداخت مابقی مطالبات بازنشستگی خود علیرغم درخواستها و مراجعات متعدد انتقاد کردند.
یکی از کارگران بازنشسته مجتمع هفت تپه در این رابطه با بیان اینکه از مسئولان استانی و شهرستانی انتظار داریم به معیشت مستمریبگیران سالهای ۹۹ تا ۱۴۰۰ مجتمع هفت تپه توجه کنند، اضافه کرد: علیرغم درخواستهای متعدد از اعضای شورای تامین و مدیریت جدید شرکت طرح توسعه نیشکر خوزستان، نمایندگان مجلس و مدیرکل کار استان به نظر میرسد نمیخواهند مابقی مطالبات بازنشستگی ما را پرداخت کنند یا قصد تعلل دارند تا کارگران از مطالبهگری دست بردارند.
او گفت: ماههاست مشکلات مربوط به بازنشستگیمان را در خصوص دریافت مابقی سنوات و مرخصی ذخیره با ارایه اسناد قانونی به مسئولان مربوطه مطرح کردهایم اما هنوز تصمیمی در این باره گرفته نشده است.
این کارگر افزود: طی روزها و هفتههای گذشته شاهد اعلام رضایت برخی کارگران از مدیران شرکت طرح توسعه نیشکر بودیم. این عده به عدم وصول مطالبات بازنشستگی خود رضایت دادهاند. درمقابل حراست شرکت هفت تپه به دستور مدیریت اجازه ورود بازنشستگان و نمایندگانشان را به واحد اداری شرکت برای پیگیری مطالبات بازنشستگی نمیدهد.
این کارگر بازنشسته در ادامه اظهار داشت: خواسته ما دریافت مابقی مطالبات بازنشستگی قبل از آغاز سال نو است چرا که یکسال از زمان بازنشستگیمان میگذرد و هنوز بر سر دریافت مابقی سنوات و مرخصی ذخیره خود با کارفرما به توافق نرسیدهایم. بنابراین از مدیریت نیشکر هفت تپه درخواست داریم با در نظر گرفتن اسناد قانونی و رای دیوان عدالت اداری نسبت به پرداخت حق قانونی بازنشستگان نیشکر هفت تپه اقدام کنند و به زحمات چندین ساله آنها احترام بگذارند.