اعتراض کارگران «کشت و صنعت میاناب» به نبود امنیت شغلی/ اعزام نماینده فرمانداری شوش

بر اساس اعلام کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر میان آب، نماینده فرمانداری شوش امروز (دوشنبه/۴بهمن) در محل اعتراض آن‌ها حضور یافت.

به گزارش خبرنگار ایلنا، اعتراض کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر میان آب وارد نهمین روز خود شد. به گفته این کارگران، نماینده فرمانداری شهرستان شوش، امروز در محل اعتراض‌شان حاضر شد و با آنها به مذاکره پرداخت.

عمده این کارگران به صورت مزد-ساعتی با شرکت دیگری طرف‌ قرارداد هستند که در نتیجه نگران برهم خوردن امنیت شغلی خود هستند. به گفته کارگران، تعداد همکارانشان از سال ۹۶ که کشت و صنعت میاناب به بخش خصوصی واگذار شد، از بیش از هزار نفر به حدود ۵۰۰ نفر کاهش یافته است. از این تعداد هم حدود ۴۰۰ نفر با شرکت دیگری طرف قرارداد هستند.

این کارگران همچنین خواهان درج عناوین شغلی خود به صورت ثابت در لیست‌های بیمه‌ای هستند؛ چراکه به گفته آن‌ها عناوین شغلی مختلفی در لیست‌های بیمه‌ای عنوان شده است. این موضوع موجب می‌شود که آن دسته از کارگران که شغل‌شان مشمول بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان‌آور می‌شود، دیرتر از موعد بازنشسته شوند یا برای احراز سوابق خود و تطبیق آنها با عناوین شغلی، درگیر امور اداری شوند.

 شرکت کشت و صنعت میاناب حدود ۸ هزار هکتار زمین دارد که کارگران می‌گویند که از این زمین‌ها برای کشت شلتوک و گندم هم استفاده می‌شود؛ درحالیکه واگذاری این شرکت با هدف تکمیل زنجیره محصولات نیشکر انجام شده است.

از آنجا که کشت و صنعت میاناب کارخانه ندارد، محصول نیشکر خود را پس از برداشت، در اختیار شرکت‌های همجوار خود یعنی کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه و کشت و صنعت کارون قرار می‌دهد. با این احوال کارگران در درجه اول خواهان تبدیل وضعیت قرارداد خود در قالب انعقاد قرارداد مستقیم با شرکت میاناب هستند.

پرداخت پاداش‌های بهره‌برداری و حسابرسی، جیره ارزاق، پاداش دهه فجر، حق لباس و دانش آموزان ممتاز، بروزرسانی طبقه‌بندی مشاغل، محاسبه سنوات بازنشستگی طبق عرف سال‌های گذشته (۴۵ روز با مزایا)، انتخاب شورای کارگری طبق روال سال‌های گذشته و همسان‌سازی حقوق پرسنل مانند شرکت‌های مجاور از دیگر خواسته‌های کارگران میاناب است.

گفتنی است که سال ۹۹ موضوع تحقیق و تفحص از واگذاری شرکت کشت و صنعت نیشکر میاناب مطرح شده بود. محمد کعب عمیر، نماینده شوش در این مورد، گفته بود: متاسفانه شرکت کشت و صنعت «میان‌آب» شوش، با تقریباً ۸ هزار هکتار در سال ۹۶ بدون کار کارشناسی به شرکت مزمز واگذار شده است که تحقیق و تفحص این موضوع را پیگیری می‌کنم.