معوقات مزدی کارگران در چند واحد صنفی/کارگران ساختمانی مشمول سختی کار نمی‌شوند

کارگران شهرداری ایرانشهر، از عدم پرداخت ۶ ماه و نیم معوقات مزدی خود خبر دادند. همچنین نیروهای اخراج شده مخابرات استان خوزستان می‌گویند، ۴ ماه است بدون حقوق و بیمه بسر می‌بریم. در همین راستا، نیروهای مخابرات گیلان از عدم پرداخت کاملِ حق بیمه‌ خود خبر دادند. در خبری دیگر و بنابر اعلام دبیر کانون انجمن صنفی کارگران ساختمانی ایران، سختی کار به کارگران ساختمانی تعلق نمی‌گیرد و یک کارگر ساختمانی برای بازنشستگی باید ۳۵ سال کار کند. همچنین شماری از کارگران عضو تعاونی مسکن راه آهن زاهدان و میرجاوه، از مسئولان قضایی کشور برای بازگرداندن اراضی کارگری این مجموعه ریلی درخواست استمداد کردند.

به گزارش ایلنا، کارگران شهرداری ایرانشهر، از عدم پرداخت ۶ ماه و نیم معوقات مزدی خود خبر دادند.

بنابر این گزارش، این کارگران می‌گویند: شش ماه معوقات مزدی سال جاری طلبکاریم و با اتمام دی ماه؛ این معوقات به ۷ ماه افزایش پیدا می‌کند.

به گفته آن‌ها؛ هم اکنون در شهرداری ایرانشهر نزدیک به ۷۰۰ کارگر به صورت قراردادی مشغول کارند که نگران تامین نیازهای خانواده‌های خود هستند.

این کارگران اظهار داشتند: به صورت مشخص در حال حاضر حجم معوقات مزدی کارگران شهرداری ایرانشهر با احتساب دی ماه شش ماه برآورد می‌شود. پیش از این مطالبات مزدی‌مان به شش تا هفت ماه می‌رسید که با پیگیری کارگران بخشی از مطالبات پرداخت شده است.

آن‌ها گفتند: تنها نگرانی ما انباشته شدن مطالبات‌مان در ماه‌های آینده است و اینکه اگر در هر ماه بخشی از آن‌ها پرداخت نشود، بار دیگر مطالباتمان افزایش می‌یابد.

به گفته این کارگران؛ اگر مدیریت شهرداری راهکاری برای پرداخت بدهی‌های خود به کارگران پیدا نکند همه کارگران برای تامین هزینه‌های زندگی خود دچار مشکل خواهند شد.

آنها گفتند: شرایط زندگی برای کارگران شهرداری ایرانشهر سخت شده است. جدا از تامین معیشت، هزینه برق، آب و اجاره بهای خانه‌هایی که در آن سکونت داریم چندین ماه به تاخیر افتاده است.

معوقات مزدی و بیمه‌ای نیروهای مخابرات استان خوزستان

به گزارش ایلنا، نیروهای مخابرات استان خوزستان می‌گویند، ۴ ماه است که بدون حقوق و بیمه سر می‌کنیم

بنابر این گزارش، نیروهای اخراج شده مخابرات استان خوزستان گفتند: ما هم حکم بازگشت به کار هیأتهای تشخیص و حل اختلاف را گرفته‌ایم و هم حکم اجرای احکام دادگستری را، اما شرکت پیمانکار از رای مراجع قانونی تبعیت نمی‌کند.

به گفته‌ی این نیروها؛ بعد از گذشت ۴ ماه همچنان حدود ۷۰ خانواده بدون حقوق سر می‌کنند این درحالیست که مراجع حل اختلاف به نفع این کارگران رای داده‌اند.

پیشتر نیز این نیروها در دیدار با نماینده خامنه ای در استان خوزستان، رئیس اداره کار خوزستان و معاون سیاسی امنیتی استانداری، قول مساعد برای حل مشکل خود و اجرای احکام مراجع حل اختلاف گرفته بودند. به گفته‌ی این نیروها؛ با وجود مهلتِ یک هفته‌ای به پیمانکار، این شرکت همچنان از اجرای حکم سر باز می‌زند.

گفتنی است؛ حدود ۷۰ نفر از نیروهای مخابرات استان خوزستان که دو دوره بدون قرارداد به کار خود ادامه داده بودند، با استناد به تبصره ۲ ماده ۷ قانون کار برای تبدیل قراداد خود از موقت به دائم، شکایت تنظیم کردند و به نفع خود رای گرفتند.

مطابق رایی که توسط هیات‌های تشخیص و حل اختلاف صادر شده است؛ این کارگران نیروهای دائم مخابرات به حساب می‌آیند و باید به کار خود برگردند.

معوقات بیمه ای نیروهای مخابرات گیلان

به گزارش ایلنا، نیروهای مخابرات گیلان از عدم پرداخت کاملِ حق بیمه‌ خود خبر دادند.

بر اساس این گزارش، نیروهای مخابرات گیلان می‌گویند: شرکت پیمانکار از سال ۱۴۰۰ بیمه‌ی نیروها را یک ماه در میان رد کرده است و این مشکل تا امروز ادامه دارد.

به گفته‌ی این نیروها؛ شرکت پیمانکار از سال ۱۴۰۰ بیمه‌ی نیروها را یک ماه در میان رد کرده است و این مشکل تا امروز ادامه دارد.

این نیروها در توضیح وضعیتِ خود می‌گویند: سال گذشته شرکت، بیمه‌ی مهر و بهمن کارگران را پرداخت نکرد و آخر سال با این وعده که این خلاء جبران خواهد شد از ما خواستند قراردادها را امضا کنیم. نیروها قرارداد را امضا کردند اما شرکت نه تنها بیمه‌ی دو ماه را پرداخت نکرد بلکه در سال ۱۴۰۰ نیز بیمه‌ها را یک ماه در میان پرداخت کرد.

به گفته‌ی این نیروها؛ در سال ۱۴۰۰ و در پیِ امتناع کارگران از امضای قرارداد، جلسه‌ای تشکیل شد و در آن جلسه شرکت تعهد داد که برای پرداخت ۵ ماه از خلاء بیمه کارگران با تامین اجتماعی صحبت می‌کند تا شرکت بتواند معوقات را به صورت قسطی پرداخت کند. تامین اجتماعی با بستنِ اقساط موافقت کرد اما شرکت باز به تعهد خود وفادار نماند و اقساط را پرداخت نکرد و حتی بعد از آن نیز به رویه‌ی پرداختِ یک ماه در میانِ حق بیمه ادامه داد.

نیروهای شرکتی مخابرات گیلان با اشاره به مشکلاتی که‌ عدم پرداخت حق بیمه برای آن‌ها ایجاد کرده، گفتند: نقص در پرداخت حق بیمه باعث شده افراد تحت تکفل نیروها نتوانند از خدمات درمانی استفاده کنند. یعنی نیروها تحت پوشش بیمه هستند اما خانواده‌ی آن‌ها از پوشش بیمه خارج شده‌اند.

به اعتقاد این نیروها؛ سازمان تامین اجتماعی با خارج کردنِ خانواده‌های آن‌ها از پوشش بیمه و فشار بر این کارگران در پیِ گرفتنِ سهم خود از کارفرما است.

آن‌ها می‌گویند: همکاران بسیاری در این دوره با مشکل پرداخت هزینه‌ی درمان خانواده‌ خود مواجه شده‌اند. به گفته‌ی آن‌ها؛ یکی از نیروها مجبور شد ۴۰ میلیون تومان هزینه‌ جراحیِ همسر خود را به صورت آزاد پرداخت کند.

نیروهای مخابرات گیلان می‌گویند: هر ماه نگران این هستیم که چه مشکلی برای سابقه‌ی بیمه‌ی ما پیش می‌آید و آیا کارفرما حق بیمه‌ی ما را رد می‌کند یا نه و اگر برای یکی از اعضای خانواده‌مان مشکلی پیش بیاید تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرد یا نه؟

این نیروها همچنین با اشاره به سقف تعهدات پایین بیمه تکمیلی خود، گفتند: در جلسه‌ای که نمایندگان ما با شرکت پیمانکار برگزار کردند، قرار شد قرارداد بیمه تکمیلی تغییر کند، و سقف تعهداتی بالا و هزینه پایین بیاید اما قرارداد با همان اشل قبلی بسته شد و این موضوع نیز باعث نگرانی ما شده است.

به گفته‌ی این نیروها؛ از آنجا که هزینه‌های درمان بالاست ما مجبور به پذیرش این بیمه تکمیلی هستیم اما در عمل ضرر می‌کنیم چون بیمه‌تکمیلی‌ای که شرکت برای ما انتخاب کرده است، موارد بسیار محدودی را پوشش می‌دهد.

عدم بازگرداندن اراضی کارگری کارگران عضو تعاونی مسکن زاهدان و میرجاوه

به گزارش ایلنا، شماری از کارگران عضو تعاونی مسکن راه آهن زاهدان و میرجاوه در استان سیستان و بلوچستان، از مسئولان قضایی کشور برای بازگرداندن اراضی کارگری این مجموعه ریلی درخواست استمداد کردند.

کارگران راه آهن زاهدان و میرجاوه در توضیح مشکلات زمین‌های خود و همکارانشان گفتند: از حدود ۲۰ سال پیش راه آهن زاهدان و میرجاوه با تشکیل یک تعاونی مسکن برای خانه‌دار کردن کارگران خود قطعه زمینی را خریداری کرده است.

آن‌ها با بیان اینکه کارگران راه آهن زاهدان و میرجاوه از سال ۸۱ به‌رغم پیگیری از نهادهای اجرایی هنوز نتوانسته‌اند به زمین‌های خود برسند، افزودند: مالکان این اراضی؛ کارگران زحمتکشی هستند که این زمین‌ها ثمره یک عمر تلاش شبانه‌روزی آن‌هاست. به همین دلیل تمام دارایی خود را برای خرید این زمین‌ها به فروش رساندند.

آن‌ها با بیان اینکه، از آن زمان تاکنون این زمین‌ها به کارگران عضو تعاونی تحویل داده نشده، در ادامه افزودند: بعد از گذشت سال‌ها انتظار، وقتی پیگیر زمین‌هایمان می‌شویم، آن می‌گویند زمینی در کار نیست و بیاید پول‌های واریزی ۲۰ سال پیش خود را پس بگیرید.

طبق اظهارات این کارگران؛ اکثر اعضای تعاونی مسکن در حال حاضر مستاجر بوده و بخش زیادی از درآمد ماهانه خود را صرف پرداخت اجاره خانه می‌کنند. این درحالی‌ست که اگر زمین‌های آن‌ها به موقع تحویل می‌شد، آن‌ها از سال‌ها قبل خانه‌دار بودند.

بنا به گفته این کارگران، با وجود پیگیری‌های زیاد مالکان این زمین‌ها (که همگی شاغلین راه آهن زاهدان و میرجاوه هستند)، مدتهاست پیگیر بازگرداندن زمین‌های خود هستند، اما مسئولان نهاد مربوطه در مقابل واگذاری زمین‌ها مقاومت می‌کنند.

کارگران ساختمانی مشمول سختی کار نمی‌شوند

به گزارش میزان، دبیر کانون انجمن صنفی کارگران ساختمانی ایران گفت: سختی کار به کارگران ساختمانی تعلق نمی‌گیرد و یک کارگر ساختمانی برای بازنشستگی باید ۳۵ سال کار کند.  این در حالی است که عموماً کارگران ساختمانی بعد از چند سال کار مشکلات جسمی پیدا می‌کنند.

احمد زارعی در خصوص مشکلات بیمه‌ای کارگران ساختمانی، گفت: طرح اصلاح ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی مصوب شد، اما به‌رغم هماهنگی با چندین تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و جمع آوری تعدادی هم امضاء هنوز این طرح در دستور کار صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار دارد و رسیدگی نشده است.

دبیر کانون انجمن صنفی کارگران ساختمانی ایران با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد زیادی از کارگران ساختمانی بیمه نشده‌اند و تعدادی از بیمه‌شدگان پیشین نیز به دلیل عدم توانایی پرداخت حق بیمه پروندهٔ بیمه آن‌ها مختومه شده است، افزود: مشکل اصلی این است که در صورت عدم پرداخت حق بیمه از سوی کارگران ساختمانی ظرف مدت ۶ ماه شماره بیمه‌نامه آن‌ها مختومه شده و از لیست بیمه خارج می‌شود و باید برای بیمه مجدد و سهمیه جدید مدت‌ها منتظر بمانند.

به گفتهٔ وی در حال حاضر حدود ۴۰۰ هزار نفر کارگر ساختمانی در گام اول و در نوبت بیمه هستند که اگر تعداد کارگرانی که بیمه آن‌ها مختومه شده به این رقم اضافه شود خیلی بیشتر از این رقم کارگر ساختمانی فاقد بیمه خواهیم داشت.

زارعی در خصوص تأثیر تصویب و اجرای طرح اصلاح ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی بر بیمه شدن کارگران ساختمانی گفت: درصورت تصویب و اجرای این طرح کارفرمایان باید طبق مناطق و بر اساس میانگین رقمی که از مناطق مختلف گرفته می‌شود حق بیمه کارگران را پرداخت کنند که قطع به‌یقین تعداد زیادی از کارگران ساختمانی در اثر این اتفاق بیمه خواهند شد.

این فعال جامعه کارگری عدم تعلق سختی کار به کارگران ساختمانی را مشکل دیگر این کارگران دانست و گفت: یک کارگر ساختمانی برای بازنشستگی باید ۳۵ سال کار کند و این در حالی است که عمومآ کارگران ساختمانی از جمله کارگرانی مانند عایق کار، گچ کار، جوشکار و… به دلیل مشکلات کاری بعد از چند سال کار عوارض جسمی پیدا می‌کنند و نمی‌توانند ۳۵ سال به‌کار ادامه بدهند.