حدود ۲۵۰ کارگر تولیدکننده سیمان «سپهر قیر و کارزین» در استان فارس به دلیل قطعی گاز بیکار شده اند. همچنین حدود ۱۸۰ نفر از رانندگان استیجاری شرکت توزیع برق گیلان به پایین بودن دستمزد و مزایای دریافتی خود اعتراض دارند. در خبری دیگر کارگران شهرداری کوت عبدالله از تعویق در پرداخت ۳ ماه دستمزد و نقص در لیست بیمه خود خبر دادند. از سوی دیگر کارگران خدماتی منطقه شش شهرداری اهواز در اعتراض به معوقات مزدی از جمعآوری زبالههای شهرمنطقه محل خدمت خود، خودداری کردهاند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، با تعطیلی موقت واحد تولیدکننده سیمان «سپهر قیر و کارزین» به دلیل قطعی گاز، حدود ۲۵۰ کارگر بلاتکلیف شدند.
منابع کارگری در استان فارس گزارش کردند که کارخانه سیمان «سپهر قیر و کارزین» واقع در کیلومتر ۱۷ جاده قیر جهرم به دلیل قطعی گاز هم اکنون به مدت نامعلومی تعطیل اعلام شده و در نتیجه کارگران این واحد تولیدی شغل خود را موقتا از دست دادهاند.
کارگران این واحد صنعتی گفتند: این کارخانه از ۴۰ روز پیش به دلیل نداشتن سوخت جایگزین تعطیل اعلام شده است و اکثر کارگران آن نگران امنیت شغلی و تامین مخارج زندگی خود هستند.
طبق اظهارات کارگران این کارخانه، مسئولان کارخانه وعده دادهاند تعطیلی کارخانه موقتی است و کارگران بعد از وصل شدن گاز به کارشان بازمیگردند. با این وجود کارگران از تعطیلی چندین باره محل کار خود نگرانند چراکه عقیده دارند ممکن است کارفرما نتواند به تعهدات خود عمل کند.
یکی از کارگران در تشریح مشکلات کارخانه گفت: کارخانه سیمان سپهر قیر و کارزین تک سوختی است و فقط مشعلهای گازسوز دارد. به همین دلیل با آغاز فصل سرما شرکت گاز، سوخت این کارخانه را به دلیل تامین سوخت مصارف خانگی قطع میکند.
او گفت: شرکت گاز اعلام کرده برای تامین سوخت مصارف خانگی فقط امکان تامین سوخت هشت ماه از سال را برای واحدهای تولیدی و صنعتی دارد بنابراین واحدهای تک سوخت گاز باید در فصل زمستان از سوخت جایگزین استفاده کنند.
این کارگر با بیان اینکه در حال حاضر کارفرما بدنبال راهکار سوخت جایگزین است، درباره دغدغه شغلی همکاران توضیح داد: کارگروه رفع موانع تولید استان فارس از ابتدای دی ماه یک مهلت چند ماهه به کارفرمای کارخانه برای راهاندازی سوخت دوم داده است که امیدواریم محقق شود.
وی افزود: راهاندازی اکثر واحدهای صنعتی و تولیدی در مناطق مختلف جدا از تامین نیازهای کشور برای اشتغالزایی و تامین معیشت مردم بومی آن منطقه بوده به همین دلیل هر تصمیمی در سرنوشت مردم آن منطقه تاثیرات مستقیم خواهد داشت.
پایین بودن دستمزد کارگران استیجاری شرکت توزیع برق گیلان
به گزارش ایلنا، حدود ۱۸۰ نفر از رانندگان استیجاری که با خودروی خود در اجاره شرکت توزیع برق گیلان هستند، به پایین بودن دستمزد و مزایای دریافتی خود اعتراض دارند.
تعدادی از رانندگان خودروهای استیجاری شرکت توزیع برق گیلان گفتند: حدود ۱۸۰راننده استیجاری شرکت توزیع برق گیلان هستیم که تحت مسئولیت یک شرکت پیمانکار برای جابجایی و انتقال سیمبانان فعالیت داریم. حقوق و مزایایی که طبق قرارداد بابت دستمزد از پیمانکار دریافت میکنیم، کافی نیست و کفاف زندگی و حتی مخارج خودروهای ما را نمیدهد.
وی افزود: خودروهای استیجاری وانتبار هستند و رانندهها روزانه ۸ تا ۱۲ ساعت در شرایط سخت و در جادههای خاکی کوهستانی و مناطق جنگلی گیلان به ازای دریافت ۶ میلیون و۲۰۰ هزارتومان در ماه کار میکنند. درواقع رانندههای این خودروها فاقد دستمزد هستند و آنچه پیمانکار بخش خصوصی به ازای مزد به آنها پرداخت میکند فقط اجاره بهای خودروهاست که آنهم تامین کننده هزینههای جاری خودروها نیست.
طبق اظهارت یکی از رانندگان، همه هزینههای جاری خودروها حتی پول بنزین برعهده راننده است و پیمانکار هزینههای اضافه بابت مخارج خودروها را به رانندهها پرداخت نمیکند.
این کارگر با اشاره بر اینکه پیش از این قرارداد رانندهها با کارفرمای اصلی (شرکت توزیع برق گیلان) بود و در حال حاضر حدود چهار سال است که به پیمانکاری تبدیل وضعیت شدهایم، از تلاش بینتیجه رانندههای استیجاری برای تبدیل وضعیت خود گفت: رانندههای استیجاری پیمانی شرکت توزیع برق گیلان مدعی هستند که شرکت واسطهای که به بهانه تامین نیرو وارد منطقه عملیات انتقال برق شدهاند عملا هیچ نقشی در ارائه خدمات ندارد.
طبق اظهارت یکی دیگر از رانندهها؛ پیمانکار تامین نیرو در مقام کارفرما به هیچیک از تعهدات مزدی خود در قبال کارگران راننده خودروهای استیجاری عمل نمیکند. به نظر میرسد این شرکتها صرفا برای دور زدن قانون تاسیس شدهاند.
این کارگر راننده گفت: به عنوان نمونه همکاران راننده چهار سال حق عیدی و سنوات خود را دریافت نکردهاند. در عین حال حق ماموریت و برخی دیگر از مزایا را نمیگیرند و اگر هم میگیرند بسیار کم است. فیش حقوقی و برگه قرارداد کار هم ندارند. همچنین پایان سال به بهانه عقد قرارداد جدید از کارگران راننده بدون تسویه حساب کامل امضاء گرفته میشود.
او با بیان اینکه مدیریت شرکت باید هر ماهه مطالبات مزدی ما را به همراه اجاره بهای خودروها پرداخت کند، افزود: مدیران و مسئولان منطقه میتوانند با حذف پیمانکاران تامین نیرو با کارگران راننده قرارداد مستقیم ببندند. ما کارگران انتظار داریم منابع مالی که هر ماه با وجود پیمانکاران از دریافتی ماهانهمان کسر میشد به کارگران بازگردد و با این اتفاق شاهد افزایش انگیزه در کارگران بشوند.
معوقات مزدی و بیمه ای کارگران شهرداری کوت عبدالله
به گزارش ایلنا، کارگران شهرداری کوت عبدالله در دو شیفت روزکار و شبکار برای چندمین بار در طول یک سال گذشته دست از کار کشیدند.
بر اساس این گزارش، این کارگران به عدم پرداخت معوقات مزدی خود و عدم پرداخت حق بیمه اعتراض دارند. به گفتهی این کارگران حقوق ماههای مهر، آبان، آذر آنها پرداخت نشده و لیست بیمه نیز ناقص برای آنها رد شده است.
کارگران لیست بیمهی خود را قرار دادند و گفتند: برای رفتن به دکتر با مشکل مواجه شدهایم و مجبوریم هزینهی دوا و درمان را آزاد بپردازیم.
این کارگران میگویند: از قولهای بینتیجهی شهرداری و شورای شهر خسته شدهایم. شهرداری و شورای شهر فکر میکنند توقع ما زیاد است اما تنها چیزی که ما میخواهیم دریافت کامل حقوقمان سر وقت و رد شدنِ حق بیمه است.
به گفتهی کارگران، با حقوق علیالحسابی که به آنها پرداخت میشود تنها میتوانند قسطهای عقب مانده را بدهند و در تامین باقی هزینهها با مشکل مواجه هستند.
گفتنی است؛ براساس لیست بیمهای که کارگران در اختیار ما قرار دادهاند، از آبان حق بیمهای برای این کارگران رد نشده و حق بیمهی برخی ماهها نیز ناقص رد شده است.
معوقات مزدی کارگران شهرداری اهواز
به گزارش ایلنا، کارگران خدماتی منطقه شش شهرداری اهواز به نامشخص بودن وضعیت مطالبات معوقه خود اعتراض کردند.
بر اساس این گزارش، برخی منابع کارگری گفتند که طی چند روز گذشته برخی کارگران منطقه شش شهرداری اهواز برای وصول مطالبات معوقه خود دست به اعتراض صنفی زدهاند.
به گفته کارگران؛ دلیل برپایی این اعتراضات چندین روزه بیتفاوتی مدیران شهرداری اهواز در قبال پرداخت مطالبات مزدی کارگران این منطقه شهری است.
به ادعای آنان؛ اعتراض صنفی کارگران شهرداری (تنظیف و حمل زباله) گستردهتر شده است به طوری که طی روزهای گذشته کارگران تنظیف و حمل زباله به نشانه اعتراض، از جمعآوری زبالههای شهرمنطقه محل خدمت خود، خودداری کردهاند.