خبرگزاری هرانا – انجمن دفاع از آزادی مطبوعات در سالگرد زندانی شدن کیوان صمیمی رئیس و عالیهٔ مطلبزاده نایب رئیس این انجمن با انتشار بیانیهای خواهان آزادی روزنامه نگاران و کنشگران مدنی محبوس در زندانهای ایران شد. در بخشی از این بیانیه با اشاره به اینکه این شهروندان باید از حق تماس تلفنی با نزدیکان و دسترسی به درمان برخوردار باشند، آمده است “در صورت فقدان شرایط مناسب در زندان باید جهت پیگیری روند درمان خود به مرخصی اعزام شوند”.
به گزارش خبرگزاری هرانا، انجمن دفاع از مطبوعات، با انتشار بیانیهای در سالگرد زندانی شدن دو عضو این نهاد مدنی، خواهان آزادی روزنامه نگاران و کونشگران مدنی محبوس در زندانهای ایران شد.
متن کامل این بیانیه در ادامه می آید:
“پاییز سال گذشته برای انجمن دفاع از آزادی مطبوعات فصلی دلسرد کننده و آکنده از ناامیدی و نگرانی در زمینهٔ رعایت حقوق بشر و آزادی بیان و مطبوعات بود. در بیستم مهرماه سال ۱۳۹۹ عالیهٔ مطلبزاده نایب رئیس و اندکی بعد در هفدهم آذرماه کیوان صمیمی رئیس انجمن برای اجرای احکام ناعادلانه راهی زندان اوین شدند. این دو همکار باسابقهٔ اصحاب مطبوعات که هر یک پیشینهای روشن در کنشگری قانونمند در عرصههای مدنی دارند شرافتمندانه بر سر دفاع از آزادیهای قانونی و حقوق مشروع مصرح در قانون اساسی ایستادند و به همین جهت نه تنها از آزادی محروم و در کنج سلولهای اوین محبوس، بلکه حتی در زندان نیز به کیفر مضاعف محکوم شدند به نحوی که حقوق ابتدایی مربوط به زندانیان را نیز از ایشان دریغ کردهاند.
انجمن دفاع از آزادی مطبوعات یکبار دیگر بهصراحت اعلام میدارد جای کیوان صمیمی و عالیه مطلب زاده و امثال ایشان به عنوان نمایندگان شجاع و دلسوز جامعهٔ مدنی و خانواده مطبوعات زندان نیست و اگر دستگاه قضایی دلیلی مستدل و سندی مستند بر خلاف این ادعا دارد به دادگاه افکار عمومی عرضه کند و در غیر این صورت ایشان را هر چه سریعتر آزاد نماید. این مظلومیت البته شامل شماری قابل توجه از روزنامه نگاران و کوشندگان مدنی همچون آتنا دائمی، اسماعیل عبدی، مصطفی نیلی و بسیاری مظلومان بیگناه دیگر نیز میشود که ما خود را متعهد به پیگیری وضعیت همگی ایشان میدانیم.
همچنین با توجه به شرایط جسمانی خانم مطلبزاده و آقای صمیمی اعلام میکنیم که مطابق با قوانین و آئیننامههای مربوطه، این دو همکار عزیز باید مثل هر زندانی دیگر از حق تماس تلفنی با نزدیکان و دسترسی به درمان برخوردار بوده و در صورت فقدان شرایط مناسب در زندان باید جهت پیگیری روند درمان خود به مرخصی اعزام شوند. ما هشدار میدهیم که مسئولیت هرگونه پیامد سوء در این زمینه بر عهده کسانی است که با اعمال نفوذ و فشار غیر قانونی در پرونده، حتی بعد از صدور و اجرای حکم، مانع بهرهمندی این دو همکار گرامی از حقوق حداقلی زندانیان شدهاند.
در پایان به مسئولان ارشد دستگاه قضایی دلسوزانه توصیه میکنیم برای اعادهٔ اعتبار از دست رفتهٔ این مجموعه تا دیر نشده چارهای بیندیشند و سرمایۀ اعتماد عمومی را بیش از این مستهلک نکنند که:
سرِ چشمه شاید گرفتن به بیل
چو پر شد نشاید گذشتن به پیل.
چهارم آبانماه ۱۴۰۰
انجمن دفاع از آزادی مطبوعات”
عالیه مطلب زاده، عکاس و فعال حقوق زنان روز یکشنبه ۲۰ مهر سال گذشته پس از حضور در واحد اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت خود به زندان اوین منتقل شد. خانم مطلب زاده در تاریخ ۶ آذرماه سال ۹۵ در پی احضار تلفنی به وزارت اطلاعات بازداشت و در تاریخ ۲۹ آذرماه همان سال با تودیع قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین آزاد شد.
وی نهایتا در سال ۹۶ توسط دادگاه انقلاب تهران محاکمه و از بابت اتهامات اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم نهایتا توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی سید احمد زرگر عینا تایید شد.
کیوان صمیمی، سردبیر نشریه ایران فردا و از بازداشت شدگان روز جهانی کارگر روز دوشنبه ۱۷ آذرماه پس از حضور در واحد اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت خود به زندان اوین منتقل شد.
روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، همزمان با روز جهانی کارگر، دهها تن از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس در پی ورود نیروهای امنیتی و به خشونت کشیده شدن این تجمع بازداشت شدند. نیروهای امنیتی به همراه کیوان صمیمی، در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ۹۸ به محل نشریه ایران فردا رفته و ضمن تفتیش محل بسیاری از اسناد و مدارک موجود از جمله هاردهای کامپیوتر را با خود برده بودند. آقای صمیمی نهایتا روز دوشنبه ۲۷ خردادماه ۹۸، با تودیع قرار وثیقه، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.
آقای صمیمی در تاریخ ۱ اردیبهشت به صورت غیابی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” و “فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی” به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. پس از صدور حکم و بعد از وارد شناخته شدن اعتراض آقای صمیمی به نحوه دادرسی، دادگاه مجددا وقت رسیدگی تعیین کرد.
کیوان صمیمی مجددا محاکمه و توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” به ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم در مرحله تجدیدنظر توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی احمد زرگر عینا تایید شد.
آقای صمیمی نهایتا مردادماه سال ۹۹ طی احضاریهای جهت اجرای حکم به واحد اجرای احکام دادسرای اوین فراخوانده شد.
در مرداد سال جاری، محمود بهزادیراد وکیل کیوان صمیمی گفت: علیرغم قبول درخواست اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور، شعبه هم عرض با رد نظر دیوان، محکومیت آقای صمیمی را از ۳ سال به ۲ سال حبس کاهش داده است.