معوقات مزدی و بیمه ای کارگران در چند واحد صنفی

خبرگزاری هرانا – حدود ۹۰۰ تن از کارگران شاغل در پروژه ساخت سد شفارود، از عدم پرداخت ۵ ماه معوقات مزدی خود خبر دادند. همچنین حدود ۲ هزار تن از محیط بانان و نیروهای حفاظتی قانون تنفس جنگل‌های شمال کشور، ۴ ماه است حقوق معوقه و همچنین حق بیمه خود را دریافت نکرده‌اند. در خبری دیگر، شماری از کارگران شهرداری «اردل» در استان چهارمحال بختیاری، از عدم پرداخت ۳ ماه معوقه مزدی و چند ماه حق بیمه خود خود خبر دادند. از سوی دیگر پس از گذشت حدود ۵ سال از تعدیل یکی از کارگران رسمی و باسابقه مجتمع کشت و صنعت کارون، هنوز این کارگر برای بازگشت به کار و دریافت مطالبات معوقه خود معطل مانده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، ۹۰۰ تن از کارگران شاغل در پروژه ساخت سد شفارود، ۵ ماه معوقات مزدی خود را دریافت نکرده‌اند.

بر اساس این گزارش، تعدادی از کارگران شاغل در پروژه ساخت سد شفارود رضوانشهر استان گیلان در این رابطه گفتند: الان چند وقت است که منتظر پرداخت حقوق از طریق مسئولان هستیم که هنوز انجام نشده است.

این کارگران افزودند: بعد از هر تجمع اعتراضی مسئولان وعده پرداخت حداقل بخشی از مطالباتمان را می‌دهند که متاسفانه عملی نمی‌شود.

آنها با بیان اینکه در ادامه بی‌توجهی مسئولان به پرداخت مطالبات‌مان هرچند وقت تجمع اعتراضی برپا می‌کنیم، درباره مطالبات خود گفتند: سال جاری فقط یک ماه حقوق گرفته‌ایم و ۵ ماه آن هنوز پرداخت نشده است.

این کارگران که تعداد آن‌ها نزدیک به ۹۰۰ نفر است، در ادامه درباره وضعیت این پروژه عمرانی گفتند: چند ماهی است اجرای ساخت سد شفارود به دلیل نداشتن اعتبار مالی راکد مانده اما ما کارگران در محل کار خود حاضر هستیم.

به گفته این کارگران، همه مقامات شهرستانی و استانی قول حمایت از کارگران سد شفارود و ادامه اجرای این پروژه عمرانی را می‌دهند و اظهار امیدواری می‌کنند که به زودی مشکلات مرتفع می‌شود، اما ما شاهد هیچ اتفاق خاصی در این زمینه نیستیم.

این کارگران در ادامه تصریح کردند: چندین ماه‌ است کارفرما وعده پرداخت حقوق می‌دهد. در طول چند سال گذشته روند پرداخت حقوق کارگران با تاخیر انجام شده و هیچ تغییری نکرده است.

آن‌ها افزودند: تا روزی که واریزی‌ها انجام شود نمی‌توانیم به وعده‌ها دلخوش باشیم. از بس وعده‌ی بی‌نتیجه شنیدیم دیگر اعتماد نداریم. وضعیت معیشت‌مان خوب نیست و امیدواریم این بار مسئولان به وعده‌ها عمل کنند.

معوقات مزدی ۲ هزار نیروی «حفاظت از جنگل‌های شمال»

به گزارش ایلنا، حدود ۲ تن از محیط بانان و نیروهای حفاظتی قانون تنفس جنگل‌های شمال کشور، ۴ ماه است دستمزدهای خود را دریافت نکرده‌اند.

بر اساس این گزارش، معوقات قرق‌بان‌ها و نیروهای حفاظتی قانون تنفس جنگل‌های شمال کشور، مربوط به ۴ ماه گذشته است که دولت باید محل اعتبار آن‌ها را پیش‌بینی و از طریق سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور، پرداخت کند.

با این حال، از زمان اجرای این قانون بارها پیش آمده که نمایندگان محیط بانان و نیروهای حفاظت از جنگل، خود به تهران آمده‌اند و پیگیر دریافت معوقاتشان شده‌اند.

به طور معمول، سازمان برنامه و بودجه محل اعتراض و پیگیری‌های حدود ۲ هزار قرق‌بان و نیروهای حفاظتی است اما سازمان جنگل‌ها باید پیگیر پرداخت بودجه‌ی لازم برای بروزرسانی معوقات باشد.

این معوقات مربوط به ۲ ماه پایانی دولت دوازدهم و ۲ ماهی است که دولت سیزدهم بر سر کار آمده است.

در این مدت حق بیمه‌های قرق‌بان‌ها و نیروهای حفاظتی هم پرداخت نشده است. این امر آن‌ها را برای استفاده از دفترچه بیمه‌هایشان دچار مشکل می‌کند.

رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان مازندران که در همین حال، نماینده‌ی کارگران قرق‌بان است، در این مورد گفت: “مشخص نیست که چرا کارگران مجری حفاظت از جنگل‌ها را بین سازمان‌های مختلف پاسکاری می‌کنند و سرآخر هم منابع لازم برای پرداخت معوقات آن‌ها را فراهم نمی‌کنند.”

وی افزود: “انتظار داریم که دولت سیزدهم در این مورد پایبند به تعهدات خود باشد و وقت کسانی را که جان خود را در این راه گذاشته‌اند تلف نکند.”

معوقات مزدی کارگران شهرداری اردل

به گزارش ایلنا، شماری از کارگران شهرداری «اردل» در استان چهارمحال بختیاری، از عدم پرداخت ۳ ماه معوقه مزدی خود خبر دادند.

بر اساس این گزارش، علاوه بر حقوق، بخشی از حق بیمه این کارگران نیز به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.

به گفته این کارگران علارغم پیگیری‌های آنها برای دریافت حقوق، هنوز مسئولان این شهر پاسخ قانع‌کننده‌ای به درخواست‌هایشان نداده‌اند و مرتبا وعده پرداخت حقوق در روز‌های آینده را می‌دهند.

این کارگران اظهار داشت: در صورت پرداخت نشدن مطالبات آنها در روزهای آینده، مطالبات آن‌ها بیشتر و انباشته‌تر خواهد شد.

سرگردانی یکی از کارگران بیکار شده مجتمع کشت و صنعت کارون

به گزارش ایلنا، چندی پیش یکی از کارگران رسمی مجتمع کشت و صنعت کارون بابت بازگشت به کار خود اقدام به طرح دعوی کرد که در نتیجه اگرچه موفق به دریافت رای مثبت اداره کار شد اما درنهایت با خودداری کارفرما از اجرای رای، پرونده به مرجع قضایی سپرده می‌شود. با این حال از تاریخ ۱۹ فروردین سال ۹۳ تا امروز هیچ رایی اجرا نشده است.

بر اساس این گزارش، پس از گذشت حدود ۵ سال از تعدیل یکی از کارگران رسمی و باسابقه مجتمع کشت و صنعت کارون، هنوز این کارگر برای بازگشت به کار و دریافت مطالبات معوقه خود معطل مانده است.

«عبدالستار قانع» یکی از کارگران رسمی واحد حسابداری مجتمع کشت و صنعت کارون در استان خوزستان است که پس از ۳۰ سال کار از سوی کارفرما در تاریخ یکم آبان ماه سال ۹۵ به بهانه تغییر شغل بیکار می‌شود. این کارگر در پیگیری مطالبات خود به اداره کار شکایت می‌کند و اما علارغم گرفتن رای بازگشت به کار کارفرما تمکین نمی‌کند و در نهایت پرونده برای رسیدگی به مراجع قضایی در خوزستان ارسال می‌شود.

عبدالستار قانع در توضیح ماجرای اخراجش گفت: من کارگر رسمی واحد حسابداری مجتمع کشت و صنعت کارون بودم که قبل از سال ۹۳ کارفرما به دلایل نامشخصی محیط کار مرا تغییر داد و من به عنوان کارگر ساده چندین ماه در واحد پمب بنزین، انبار، واحد بازرگانی و چند واحد دیگر کار کردم که در نهایت با بی‌توجهی کارفرما به شرایط شغلی‌ام ناچار شدم به اداره کار شهرستان شوشتر شکایت کنم.

این کارگر با بیان اینکه شکایتش با واکنش تند و غیر منطقی کارفرما مواجه شد، اظهار داشت: با پیگیری شکایت من در اداره کار، هیات تشخیص این اداره کارفرما را مکلف به بازگشت به کار با عنوان شغلی درج شده در حکم کارگزینی کرد، اما از آن روز کارفرما به بهانه‌های مختلف ضمن تمکین نکردن از رای هیات تشخیص با حضور من در مجموعه تولیدی مخالفت می‌کرد و با روش‌های مختلف سعی داشت مرا وادار به ترک کار کند.

او با اشاره به اینکه هدف کارفرما از وارد کردن فشارهای روحی و روانی به من، استعفای اجباری‌ام بود، گفت: آن زمان وضعیت شغلی من در حالی هر روز بغرنج‌تر می‌شد که در نهایت کارفرما در تاریخ یکم آبان ۹۵ اقدام به اخراج من کرد.

این کارگر در ادامه اظهار داشت: بهانه کارفرمای شرکت کشت و صنعت کارون برای اخراجم غیبت‌های مکرر در محیط کارم بود این در حالی است که من حتی یک روز غیبت ثبت شده در سوابق کاری‌ام نداشتم و آن‌ها با حذف نام و ساعات کاری من در دستگاه کارت‌زنی با هماهنگی شورای کارگری و کمیته انظباطی با تشکیل پرونده جعلی غیبت اقدام به اخراجم کردند.

او افزود: مرجع رسیدگی کننده به شکایت من در اداره کار شوشتر (هیات حل اختلاف) با این استدلال که «ماهیت کارش دائمی است و باید به کار سابق باز گردد» برایش رای بازگشت به کار صادر کرده است.

او با بیان اینکه با وجود اینکه احکام بازگشت به کارم صادر شده اما مدیریت کشت و صنعت کارون از به‌کارگیری مجدد من خودداری کرد، افزود: علاوه بر آن طبق احکام صادره مجتمع کشت و صنعت کارون مکلف شده بود همه معوقات حقوقی و بیمه‌ای من را به همراه مزد ایام بیکاری و بلاتکلیفی پرداخت کند اما اعتنایی به این موضوع نکرد.

او با بیان اینکه در حال حاضر پرونده شکایت من در نهاد قضایی و کیفری اهواز معطل مانده است، افزود: حدود ۶۰ ماه است که شرکت کشت و صنعت کارون هیچ حقوق و مزایایی به من پرداخت نکرده و در پرداخت حق بیمه من نیز کوتاهی می‌کند.

او گفت: جدا از مشکلات معیشتی، دفترچه بیمه تامین اجتماعی من به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه سالهاست فاقد اعتبارشده است. این در حالیست که هم خودم بیمارم و هم همسرم مبتلا به یک بیماری خاص است وهر چند وقت یک بار متحمل هزینه‌های سنگین دوره درمان است.

مدیر حراست مجتمع کشت و صنعت کارون نیز با تایید اتفاقات رخ داده برای یکی از کارکنان سابق واحد حسابداری مجتمع کشت وصنعت کارون گفت: آقای «عبدالستار قانع» از کارکنان با سابقه و خوب واحد حسابداری مجتمع بوده‌اند که به دلایلی که من از آن بی‌اطلاع هستم دچار مشکلات شده و از محل کار خود کنار گذاشته شده است.