معوقات مزدی کارگران در دو واحد صنفی

خبرگزاری هرانا – کارگران کارخانه رنگ‌سازی پارس پامچال واقع در شهر صنعتی قزوین از عدم پرداخت ۵ ماه حقوق و ۷ ماه بیمه خود خبر دادند. همچنین حدود ۲۰۰ کارگر شرکت پیمانکاری کاریز در پروژه آزاد راه منجیل به رشت، ۴ ماه مطالبات مزدی طلبکارند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، کارگران کارخانه رنگ‌سازی پارس پامچال از معوقات مزدی و بیمه‌ای خود خبر دادند.

یکی از کارگران کارخانه پارس پامچال، از تأخیر در پرداخت بیش از ۵ ماه دستمزد و ۷ ماه حق بیمه حدود ۳۵ نفر از همکارانش خبر داد و گفت: تولید در این واحد تولیدی از یک الی دو سال پیش با حداقل ظرفیت انجام می‌شود.

این کارگر گفت: کارخانه پارس پامچال که در شهر صنعتی البرز قزوین واقع است سابقه طولانی در تولید انواع رنگ و رزین دارد اما از چند سال پیش به دلیل مشکلات مالی، برای پرداخت مطالبات کارگران و سایر هزینه‌های تولید با مشکلاتی مواجه است.

وی با بیان اینکه کارخانه پارس پامچال به دلیل بازار فروش خوبی که برای محصولات خود پیدا کرده است باید از تولید مطلوبی برخودار باشد، گفت: از یک الی دو سال پیش فعالیت تولیدی در کارخانه پارس پامچال به کندی انجام می‌شود و به همین دلیل کارگران علارغم حضور در محل کار خود فعالیت چندانی برای انجام کار ندارند.

به گفته وی؛ علاوه بر تاخیر بیش از ۵ ماهه‌ای که در پرداخت حقوق کارگران پارس پامچال ایجاد شده، در ‌حال حاضر سازمان تامین اجتماعی بابت بیمه کارگران مبالغ زیادی از کارفرما طلبکار است. به همین دلیل در حال حاضر تمامی کارگران پارس پامچال برای تمدید دفترچه‌های بیمه تامین اجتماعی خود دچار مشکل هستند.

او افزود: در حال حاضر هیچکس برای پاسخگویی به وضعیت کارگران وجود ندارد.

این کارگر که به نمایندگی از سایر کارگران سخن می‌گفت، در خصوص سایر بدهی‌های کارخانه پارس پامچال اظهار داشت: این واحد تولید بابت وام‌های بانکی که دریافت کرده، همچنان بدهکار است. جدا از مطالبات معوقه کارگران و سایر بدهی‌ها، عمده‌ترین مشکل این واحد تولیدی این است که بخشی از منابع مالی کارخانه در گرو یکی از نهادهای دولتی است و پس داده نمی‌شود.

او با بیان اینکه این طلب مالی مربوط به سنوات گذشته است که تبعات آن متوجه کارگران و کارخانه شده است، گفت: کارگران از اردیبهشت حقوق‌شان به تاخیر افتاده و از شرایط موجود نگرانند و می‌گویند هرچه اعتراض می‌کنیم، فایده ندارد.

او اظهار داشت: کارگران در واکنش به پرداخت نشدن معوقات حقوقی‌شان بارها در مقابل نهادهای مختلف دولتی در شهرستان و استان تجمع کرده و مذاکراتی را با برخی مسئولان مطرح کرده‌اند اما وعده‌های مسئولان تا امروز نتیجه‌ای برای کارگران دربرنداشته است.

معوقات مزدی کارگران شرکت پیمانکاری کاریز

به گزارش ایلنا، حدود ۲۰۰ کارگر شرکت پیمانکاری «کاریز» در پروژه آزاد راه منجیل به رشت، ۴ ماه مطالبات مزدی طلبکارند.

به گفته این کارگران؛ علارغم به تاخیر افتادن چهارماه دستمزد، سختی کار کارگران شاغل در این مجموعه پرداخت نمی‌شود و در زمینه بیمه تامین اجتماعی هم کارگران دچار مشکل هستند.

بر اساس گزارش کارگران این پروژه عمرانی؛ آخرین حقوقی که کارگران دریافت کرده‌اند مربوط به دستمزد اردیبهشت ماه سال جاری بوده که با فشار و اعتراض‌ کارگران با دو ماه تاخیر (تیر ماه) به حسابشان واریز شده است.

به ادعای آنها؛ دلیل مشکل به وجود آمده این است که مسئولان شرکت پیمانکاری «کاریز» به بهانه پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی؛ امکان به موقع پرداخت حقوق کارگران را ندارند.

این کارگران در ادامه گفتند: تاخیرهایی که در پرداخت مطالبات مزدی آن‌ها ایجاد شده است به هیچ وجه با کار سخت و دشواری که کارگران هر روز انجام می‌دهد همخوانی ندارد چراکه این کارگران که از شهر‌های مختلف کشور برای کار به آزادراه منجیل به رشت آمده‌اند، فرسنگ‌ها دور از خانوادهای خود در استراحتگاهای فاقد امکانات به صورت شبانه‌روزی زندگی می‌کنند.

کارگران آزادراه منجیل به رشت درباره سایر مشکلات صنفی خود گفتند: به غیر بحث تاخیری که در پرداخت معوقات مزدی آن‌ها وجود دارد، کارگران از وضعیت غذا و بهداشت در استراحتگاه خود ناراضی هستند.

در همین زمینه علیزاده، روابط عمومی شرکت کاریز، مطالبات مزدی ۴ ماهه کارگران را تایید کرد.

او گفت: کارفرمای اصلی پروژه آزادراه قزوین به رشت، وزارت راه است که اجرای ساخت این پروژه عمرانی را به یک شرکت پیمانکاری بزرگ بنام «عطاردیان» واگذار کرده است. در واقع شرکت «کاریز» پیمانکار دسته دو محسوب می‌شود که اجرای ساخت تونل شماره سه و چهار محور منجیل به رشت در محدوده رودبار را برعهده دارد.

علیزاده گفت: اگر صورت وضعیت‌های مالی پیمانکاران به موقع از سوی کارفرمایان اصلی پرداخت شود دیگر حقوق کارگران با تاخیر پرداخت نمی‌شود.

وی همچنین درباره معوقات بیمه کارگران شرکت پیمانکاری «کاریز» مدعی شد: کارگران مشکل بیمه‌ای ندارند و بیمه آن‌ها به تامین اجتماعی پرداخت شده است.