خبرگزاری هرانا – طی روزهای گذشته و امروز سه شنبه ۳۰ شهریورماه، ۲ کارگر در شهرهای هشتگرد و اصفهان، به صورت جداگانه در حین کار دچار حادثه شدند. در این حوادث یک کارگر مصدوم و یک کارگر جان خود را از دست داد. همچنین رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی استان همدان از مرگ و مصدومیت ۶۱ کارگر حین گردوتکانی در این استان در شهریور ماه امسال خبر داد. ایران در زمینه رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده که رتبه بسیار پایینی است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، منابع کارگری در استان البرز از مرگ یک کارگر ساختمانی حین انجام کار بر اثر سقوط از ارتفاع طبقه دوم خبر دادند.
بر اساس این گزارش، برخی منابع کارگری از مرگ یک کارگر ساختمانی حین کار در یک پروژه ساختمانی واقع در شهر جدید هشتگرد، بر اثر سقوط از ارتفاع خبر دادند.
به گفته یکی از شاهدین؛ بررسیهای اولیه حاکی از آن بود که این کارگر مشغول کار در طبقه دوم ساختمان بوده که ناگهان به دلیل نداشتن امکانات ایمنی تعادلش را از دست داده و به پایین سقوط میکند و به همین دلیل امکان امدادرسانی به وی نبوده است.
این کارگر ۵۰ ساله ساوجبلاغی بلافاصله بعد از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داده است.
مصدومیت یک کارگر در اصفهان
به گزارش ایلنا، امروز سه شنبه ۳۰ شهریورماه ۱۴۰۰، یک کارگر چاه کن در یک کارگاه ساخت پل واقع در گردنه زینل اصفهان هنگام ورود به چاه ۲۲متری سقوط کرد و مصدوم شد.
بر اساس این گزارش، حوالی ظهر امروز سه شنبه (۳۰ شهریور ماه) یک کارگر چاه کن در حالی که قصد ورود به چاه یک کارگاه ساخت پل در گردنه زینل اصفهان را داشت، ناگهان به داخل چاه ۲۲ متری سقوط کرد.
بنا بر گفته سخنگوی سازمان آتشنشانی اصفهان؛ محل حادثه یک کارگاه ساخت پل بود و کارگران در محوطه آن مشغول حفر چاهی به عمق ۲۲ متر برای آزمایش خاک و شروع ساخت و ساز جدید بودند.
به گفته وی، ماموران آتش نشانی با استفاده از تجهیزاتشان کارگر مصدوم را که حدودا ۳۵ سال سن داشت از چاه خارج و جهت انتقال به بیمارستان، تحویل عوامل اورژانس دادند
مرگ و مصدومیت ۶۱ کارگر گردوتکان در استان همدان
یه گزارش خبرگزاری ایرنا، رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی استان همدان از مرگ و مصدومیت ۶۱ کارگر در شهریور امسال بر اثر سقوط از درخت گردو خبر داد.
دکتر حبیب الله معصومی گفت: ۶۱ نفر بر اثر سقوط از درخت گردو در شهریور ماه امسال، راهی بیمارستان شدند.
وی اظهار داشت: سه تن از مصدومان ناشی از سقوط از درخت گردو جان باختند که ۲ نفر از آنها در تویسرکان و یک نفر در نهاوند بوده است.
معصومی اضافه کرد: از مجموع مصدومان در حال حاضر ۴۸ تن در بیمارستان بستری و در حال طی فرایند درمان هستند که پنج نفر از آنها دچار ضایعه نخاعی شدند.
رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی استان ادامه داد: با وجود هشدارهای مکرر برای جلوگیری از بروز سوانح ناشی از گردو تکانی اما بی توجهی به این توصیه و هشدارها سبب افزایش آمار مصدومان و متوفیان در شهریور امسال شده است.
معصومی با بیان اینکه باغداران باید از روش های ایمن برای گردو تکانی استفاده کنند گفت: استفاده از روش های سنتی سالانه ۱۰۰ تن را راهی بیمارستان می کند که از این تعداد حدود پنج تا ۶ نفر فوت و حدود ۱۵ تا ۲۰ نفر دچار ضایعه نخاعی می شوند.
وی اظهار داشت: یکی از روشهای پیشگیری سقوط از درخت استفاده از شیوه های نوین از جمله سرشاخه کاری گردو است چرا که در این شیوه از پرورش ارتفاع درخت کم و محصول آن چند برابر می شود.
رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی استان همدان ادامه داد: همچنین به جای روش های سنتی باید از دستگاه های جدید و به روز برای تکاندن درخت گردو استفاده کرد که در این شیوه شوکی به درخت گردو وارد شده و در کمتر از ۳۰ ثانیه محصول آن به پایین درخت می ریزد.
معصومی اظهار داشت: گرانی قیمت این دستگاه، نرخ بالای اجاره آن و باور غلط خشک شدن درخت در صورت استفاده از این دستگاه برای چیدن محصول گردو، سبب بی میلی باغداران نسبت به استفاده از آن برای گردو تکانی شده است.
وی اضافه کرد: همچنین بالا بودن نرخ کارگر سبب شده افراد خودشان نسبت به گردو تکانی اقدام کنند در حالیکه شماری از این افراد بدون تخصص و توان فعالیت در ارتفاع، دارای سنین بالا، بیماری زمینه ای، دیابت و اعتیاد به مواد مخدر هستند.