معوقات مزدی و بیمه‌ای کارگران در چند واحد صنفی

خبرگزاری هرانا – کارگران شهرداری آبادان از عدم پرداخت دو ماه حقوق معوقه و همچنین حق بیمه خود خبر دادند. بعلاوه ۳۵۰ تن از کارگران بازنشسته کارخانه سامان کاشی بروجرد در استان لرستان اعلام کردند، به دنبال تعطیلی این واحد تولیدی در اسفندماه سال ۹۳، علیرغم صدور حکم توقیف اموال کارخانه هنوز نتوانسته‌اند مطالبات معوقه حقوقی و حق سنوات خدمت خود را دریافت کنند. در خبری دیگر، بنابر گفته یکی از فعالین کارگری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفته تپه، ۳ ماه حقوق معوقه کارگران این مجموعه پرداخت نشده است. همچنین بنابر اعلام مسئول کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی در چهارمحال و بختیاری، ۷ هزار کارگر ساختمانی در این استان فاقد بیمه هستند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، کارگران شهرداری آبادان در انتظار پرداخت مطالبات معوقه مزدی و بیمه‌ای خود هستند.

بر اساس این گزارش، جمعی از کارگران شهرداری آبادان از وعده شهردار سابق برای پرداخت بخشی از معوقات مزدی خود خبر دادند و گفتند: در این اوضاع اقتصادی و علیرغم وجود تهدید کرونا، حقوق کارگران شهرداری آبادان دستکم دو ماه به تاخیر افتاده و ما علیرغم همه سختی‌ها مجبوریم بدون دریافت حقوق کار کنیم.

این کارگران با بیان اینکه آنها از خرداد ماه سال جاری حقوق دریافت نکرده‌اند، گفتند: شهردار سابق که اخیرا تغییر کرده؛ وعده پرداخت حقوق کارگران را در روز شنبه (۱۶ مرداد ماه) داده بود و ما کارگران از دیروز شنبه منتظر دریافت حقوق هستیم.

آنها با بیان اینکه سخت‌ترین کار را در این شرایط نامناسب انجام می‌دهند و کارشان برای حفظ آرامش و نظافت شهرها بسیار مهم است، افزودند: از اعضای جدید شوراهای شهر هم انتظار داریم نظارت خود را بر عملکرد شهرداری بیشتر کنند و بیشتر از قبل به فکر مطالبات کارگران باشند و بودجه خاص برای پرداخت مطالبات مزدی کارگران اختصاص دهند.

این کارگران گفتند: بی‌توجهی مسئولان شهرداری و شورای شهر سابق آبادان به پرداخت مطالبات حدود دو هزار کارگر باعث شده بارها برای وصول مطالباتشان دست به اعتراض صنفی بزنند.

آن‌ها با بیان اینکه در حال حاضر شهرداری آبادان از سوی سرپرست اداره می‌شود، بیان کردند: از بس وعده بی‌نتیجه پرداخت حقوق شنیدیم، اعتمادی به مسئولان بالا دستی خود نداریم.

کارگران شهرداری آبادان با بیان اینکه در استانی محروم، کار و زندگی می‌کنیم و توقع داریم مسئولان بیش از اینها به مساله معیشت و پرداخت دستمزد ما کارگران رسیدگی کنند، گفتند: چند روز پیش شهردار آبادان تغییر کرد و ما از شهردار جدید که در حال حاضر عنوان سرپرستی دارد، در مقام کارفرمای اصلی انتظار داریم چاره‌ای برای تامین منابع مالی شهرداری و پرداخت دستمزد نیروی کار شهرداری بی‌اندیشد.

معوقات مزدی ۳۵۰ تن از کارگر بازنشسته سامان کاشی بروجرد

به گزارش ایلنا، ۳۵۰ تن از کارگران بازنشسته کارخانه سامان کاشی بروجرد در استان لرستان اعلام کردند، به دنبال تعطیلی این واحد تولیدی در اسفندماه سال ۹۳، علیرغم صدور حکم توقیف اموال کارخانه هنوز نتوانسته‌اند مطالبات معوقه حقوقی و حق سنوات خدمت خود را دریافت کنند.

یکی از کارگران بازنشسته این واحد تولید انواع کاشی گفت: کارخانه سامان کاشی پیش از تعطیلی حدود ۳۵۰ کارگر رسمی و ۱۲۰ کارگر قراردادی با سوابق بالا داشت که کارگران رسمی کارخانه بعد از یکسال دوندگی بازنشسته شدند و مابقی کارگران که قراردادی بودند با سوابق ۱۰ تا ۱۵ سال با اتمام قرارداد کار تعدیل و درنهایت بیکار شدند.

این کارگر در ادامه تصریح کرد: کارفرما در زمان اخراج کارگران مرتب وعده پرداخت مطالباتشان را می‌داد، اما بعدا به دلایل مختلف از جمله مشکلات مالی، از پرداخت مطالبات کارگران طفره رفت.

وی گفت: حدود ۱۰۰ نفر از کارگران بازنشسته علیرغم دریافت نکردن کامل سنوات، حدود ۴۶ ماه مزد معوقه طلب دارند که مربوط به دوران اشتغالشان می‌شود. همچنین ۲۵۰ کارگر دیگر حدود ۳۰ درصد مطالبات خود را از کارفرما طلبکارند که همگی طی هفت سال گذشته بلاتکلیف بوده‌اند.

او گفت: میانگین سنوات پایان خدمت هریک از بازنشستگان براساس سوابق کاری حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان است که کارفرما، آن را پرداخت نکرده است.

این کارگر درباره روند پیگیری حقوقی دریافت مطالبات خود و سایر همکارانش گفت: بعد از بدقولی کارفرما همه کارگران به صورت مجزا به اداره کار بروجرد شکایت کردند و اداره کار حکم به پرداخت مطالبات ما داد، اما کارفرما تمکین نکرد و پرونده برای اجرای احکام به سایر مراجع قضایی انتقال پیدا کرد.

این کارگر بازنشسته سامان کاشی بیان کرد: پس از پیگیری‌های حقوقی سرانجام توانستیم حکم مصادره اموال کارخانه را برای دریافت طلب‌مان بگیریم، اما کارفرما سریعا با اعلام ورشکستگی مانع وصول مطالبات کارگران شد و در نتیجه پیگیری کارگران تاکنون بی‌ثمر بوده است.

او ادامه داد: خانواده‌های کارگران بازنشسته مجموعه سامان کاشی آن زمان برای حق سنوات و سایر مطالبات معوقه مزدی خود برنامه‌ریزی کرده بودند، اما با روالی که در پرداخت سنوات بازنشستگان در پیش گرفته شد، از هفت سال پیش ارزش نقدی طلب آن‌ها به حداقل کاهش یافته است.

به گفته این کارگر بازنشسته، وضعیت پیش آمده در حالی است که به اجبار کارفرما همه کارگرانی که با استفاده از مشاغل سخت و زیان‌آور بازنشسته شدند، ۴ درصد هزینه بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان‌آور را از جیب پرداخت کردند.

به گفته وی، به موجب قانون تامین اجتماعی مسئولیت پرداخت هزینه یاد شده برعهده کارفرما بود و کارگران نباید برای این کار از جیب خود هزینه‌ای پرداخت می‌کردند.

این کارگر با بیان اینکه آن زمان برای تامین منابع مالی هزینه سخت و زیان آوری بازنشستگی خود دچار مشکلات مالی شدیم، در ادامه گفت: دلیل کارفرمای شرکت سامان کاشی این بود که تامین اجتماعی بار مالی هنگفتی را با اجرای این قانون به ما تحمیل کرده و ما توان پرداخت همه هزینه بازنشستگی کارگران زیرمجموعه خود را نداریم.

به گفته این کارگر کارخانه سامان کاشی؛ حدود ۱۱ نفر از کارگران این کارخانه طی چندسال گذشته قبل از دریافت مطالباتشان فوت کرده‌اند که آخرین آن روز گذشته (شنبه۱۶ مرداد ماه) برای یک کارگر به نام «سعید کاویانی» ۴۴ساله اتفاق افتاد.

به گفته او؛ نامه‌نگاری‌های زیادی با مراجع پیگیری کننده همانند نهاد قضایی، اداره کار و برخی نمایندگان مجلس انجام شده، اما هنوز پاسخی که نشان از برطرف شدن مشکلاتمان باشد، دریافت نکرده‌ایم.

این کارگر بازنشسته سامان کاشی که از اسفند ماه ۹۳ مطالبات سنواتی و مزدی خود را کامل وصول نکرده‌، گفت: در شرایط کنونی آنچه برای من و سایر بازنشستگان این کارخانه حائز اهمیت است دریافت مطالبات معوقه مزدی و سنواتی و هزینه‌هایی است که از جیب پرداخت کرده‌ایم. نه کارفرما و نه مسئولان حامی ما نیستند؛ نه تنها حق و حقوق ما را نمی‌دهند بلکه صدای ما را هم نمی‌شنوند.

معوقات مزدی کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه

به گزارش امتداد محمد خنیفر یکی از فعالین کارگری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه اعلام کرد: ۳ ماه است که حقوق کارگران این مجموعه پرداخت نشده و ۶ مطالبه جدی آنها از تعیین تکلیف شرکت و پرداخت معوقات گرفته تا بازگشت به کار کارگران اخراجی همچنان پابرجاست.

آقای خنیفر افزود: وعده وعیدها نتیجه‌ای به دنبال نداشته و ما به دنبال نتیجه و تحقق مطالبات هستیم. کارگران اعلام کردند که اگر شرکت تعیین تکلیف نشود، حتی در صورت پرداخت حقوق معوق نیز پای اعتصاب خواهند ایستاد.

این فعال کارگری شرکت کشت و صنعت هفت تپه، ضمن اشاره به بلاتکلیفی و تداوم اعتصابات کارگران، اظهار داشت: امروز شاهد ورود به سومین دهه از روزهای اعتصابات کارگران بودیم که برای چندمین روز پیاپی در شهر و با تجمع در مقابل فرمانداری شهرستان شوش برگزار شد. این اعتصابات، پیش از این در مقابل دفتر مدیریت شرکت برگزار می‌شد.

وی افزود: حکم خلع ید بخش خصوصی از شرکت هفت تپه از طریق صدا و سیما و رسانه‌های رسمی در اردیبهشت‌ماه سال جاری، رسما اعلام شد. در پی انتشار این خبر نیز شاهد جشن و شادی کارگران بودیم اما، متاسفانه طولی نکشید و فردای روز جشن کارگران، حق آبه هفت تپه را قطع کردند.

این فعال کارگری تصریح کرد: با پیگیری‌های فراوان و رفت و آمدهای زیاد بود که توانستیم تنها مقداری از حق آبه را بازپس گیری کنیم و در کشاکش جنگ بر سر تحقق این حق بدیهی بوده که در حال حاضر، بالغ بر ۳ ماه از حقوق کارگران معوق شده و در این شرایط وخیم اقتصادی و معیشتی، این کارگران و خانواده‌های آن‌ها در مضیقه جدی به سر می‌برند.

آقای خنیفر اظهار کردند: مطالبات کارگران همچنان معطل و بر سر جای خود باقی بوده و تا نتیجه نهایی آن را پیگیری خواهیم کرد. یکی از مطالبات اصلی ما، تعیین تکلیف وضعیت هفت تپه است و این سوال را داریم که چرا با توجه به صدور و اعلام رسمی حکم خلع ید، آن را اجرا نمی‌کنند. بدون تردید کارگران به جد خواستار این هستند که وضعیت مالکیت هفت تپه، هرچه سریع‎‌تر تعیین تکلیف شود.

وی در ادامه گفت: دیگر مطالبه کارگران، پرداخت سه ماه حقوق معوق کارگران است و در عین حال، کارگران بر لزوم بازگشت به کار کارگران مطالبه‌گر اخراجی، آقایان اسماعیل بخشی، بنده، ایمان اخضری، سالار بیژن‌پور و یکی دیگر از کارگران به کار تاکید دارند. دیگر مطالبه کارگران، بازگشت به کار کارگران فصلی، اعم از غیرنیشکری، دفع آفات، کارگران بخش‌ها مختلف صنعت بوده که بر آن در این وضعیت اقتصادی مصر هستند.

این فعال کارگری افزود: همچنین، دیگر مطالبه جدی کارگران، مختومه شدن پرونده‌ای است که برای خانم فرزانه زیلابی، وکیل آن‌ها ایجاد شده و هرچه زودتر باید رفع شود. مورد آخر در مطالبات نیز، بحث واکسیناسیون کارگران و خانواده‌های آن‌ها بوده است. چرا که کارگران در این وضعیت بغرنج کووید ۱۹ در خوزستان و در شرایط سخت و آسیب‌پذیر به فعالیت می‌پردازند که لازم است تا هرچه زودتر، تمهیدی برای واکسینه کردن آن‌ها اندیشیده شود.

آقای خنیفر اظهار داشت: در شرایطی که کارگران دوباره دست به اعتصاب زده‌اند، برخی از مسئولین در رفت و آمد بوده و قول‌هایی را هم می‌دهند که برای کارگران کافی نیست. چرا که این وعده وعیدها نتیجه‌ای به دنبال نداشته و ما به دنبال نتیجه و تحقق مطالبات هستیم. کارگران اعلام کردند که اگر شرکت تعیین تکلیف نشود، حتی در صورت پرداخت حقوق معوق نیز پای اعتصاب خواهند ایستاد.

وی یادآور شد: کارگران واقعا از این وضعیت خسته شده‌اند و وضع نابسمانی در هفت تپه واقعا فرسایشی شده است. حکم صادر شده در خصوص خلع ید در هفت تپه نزدیک به سه ماه قبل اعلام شده و به رغم پیگیری‌های صورت گرفته تا کنون به سازمان خصوصی‌سازی برای اجرا، ابلاغ نشده و ما، خواستار طی شدن هرچه سریع‌تر این پروسه هستیم.

این فعال کارگری، همچنان در پایان نیز، عنوان داشت: بنا نیست که کارگران از چاله بیرون آمده و به چاه دیگری بیفتند. مطالبه جدی کارگران، این است که با توجه به تخصصی بودن شرکت هفت طرح و اشراف آن بر حوزه کشت نیشکر، هفت تپه به آن واگذار شود.

لازم به ذکر است امروز یکشنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۰، کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، در بیست و هفتمین روز از اعتصاب خود، در مقابل ساختمان فرمانداری شهر شوش تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند.

۷ هزار کارگر ساختمانی در چهارمحال و بختیاری فاقد بیمه هستند

به گزارش ایسنا، مسئول کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۷۰۰۰ کارگر ساختمانی در این استان در نوبت بیمه شغلی هستند، گفت: اگر برای این کارگران در حین انجام کار حادثه‌ای رخ دهد، به‌علت نداشتن بیمه خود و خانواده‌هایشان دچار مشکل شدید می‌شوند.

نورالله نیکبخت با بیان اینکه وعده‌های مسئولان برای بهبود وضعیت معیشتی کارگران ساختمانی در ایام کرونا محقق نشده است، اظهار کرد: در حال حاضر بزرگترین مشکل کارگران ساختمانی بحث بیمه شغلی کارگران جدید است.

مسئول کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی در چهارمحال و بختیاری ادامه داد: بحث بیمه کارگران ساختمانی در مجلس شورای اسلامی با ۱۷۹ رای به تصویب و به هیات رئیسه مجلس برای بررسی ارسال شده، اما این طرح هنوز به قانون تبدیل و ابلاغ نشده است و سازمان تامین اجتماعی نیز برخلاف وعده‌ها سهمیه جدیدی برای بیمه کارگران ساختمانی اختصاص نداد.

آقای نیکبخت در ادامه با بیان اینکه بحث دستمزد کارگران ساختمانی یکی دیگر از مشکلات این قشر است، عنوان کرد: تاکنون پیگیری‌ها از طریق اداره‌کل راه و شهرسازی و نظام مهندسی برای نرخ‌گذاری قانونی دستمزد کارگران ساختمانی نتیجه‌بخش نبوده است، باید شیوه‌نامه‌ای در این خصوص تهیه و ابلاغ شود.

مسئول کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی در چهارمحال و بختیاری ادامه داد: دستمزد روزانه یک کارگر ساختمانی باید بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان باشد، اما عموما این مبلغ به کارگران ساختمانی پرداخت نمی‌شود.

وی با تاکید بر اینکه در چهارمحال و بختیاری در فصل زمستان عملا امکان انجام کارهای ساختمانی وجود ندارد، گفت: در حال حاضر نیز به‌ علت کمبود سیمان و گرانی میلگرد انجام کارهای ساختمانی با رکود شدید مواجه شده است و کارگران ساختمانی با مشکلات زیادی مواجه هستند.

آقای نیکبخت با اشاره به اینکه کرونا نیز باعث رکود در ساخت و ساز شد، بیان کرد: در این ایام از کارگران ساختمانی حمایتی صورت نگرفت، ۲۷ هزار کارگر ساختمانی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد و این قشر با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند.