رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی بدلیل ارتباط نزدیک با مردم در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند
با شروع پیک پنجم کرونا واکسیناسیون سریع رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی بایستی در اولویت قرار بگیرد. پیک پنجم از سیستان و بلوچستان و استانهای جنوبی کلید خورده و بسرعت در حال گسترش است. به گفته وزارت بهداشت تا یکشنبه (۲۰ تیر ۱۴۰۰)، ۱۴۳ شهر در وضعیت قرمز و ۳۲۹ شهر در وضعیت نارنجی قرار دارند.
بدلیل درصد بالای سرایت ویروس کرونای سویه دلتا وضعیت در سیستان و بلوچستان و هرمزگان بحرانی گزارش شده است. به گفته ایرنا قدرت سرایت نوع دلتا ۱۴۰ برابر ویروس نوع انگلیسی است. این ویروس درحال تبدیل شدن به ویروس غالب درکشور میباشد.
انجام سریع واکسیناسیون تنها راه قطع زنجیره انتقال
تجربه کشورها موفق در مهار کرونا، انجام سریع واکسیناسیون برای قطع زنجیره انتقال است. اجرای طرح واکسیناسیون در ایران بسیار کند است. میانگین درصد واکسیناسیون جهانی بالای ۱۷ درصد است. اما درصد واکسیناسیون در ایران کمتر از ۲ درصد میباشد. وارد نشدن واکسن و تبلیغات مضحک حول انواع واکسن ایرانی فقط باعث از دست رفتن بیشتر جانهای عزیزان مردم میشود.
رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی در معرض خطر بیشتری قرار دارند
در شرایطی که بیشتر مشاغل بدلیل پیک پنجم تعطیل هستند، رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی بایستی به کار خود ادامه دهند. بهمین دلیل واکسیناسیون سریع و خارج از نوبت آنها، هم برای حفظ جان رانندگان و هم قطع زنجیره کرونا لازم الاجرا است.
روز دوشنبه ۲۱تیرماه صحبتهای چند تن از رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در رابطه با لزوم واکسیناسیون منتشر شده است. یک راننده میگوید: «از وزارت بهداشت درخواست داریم هرچه زودتر رانندگان شرکت واحد را در مقابل کرونا واکسینه کند. کار ما بشدت خطرناک است و اصلا تعطیلبردار نیست. درحالی که ادارات شیفتی شدهاند و بسیاری حداقل نیمی از هفته را در خانه ماندهاند. ما مجبور هستیم هر روز در تعامل مستقیم و نزدیک با مردم باشیم. بهمین دلیل تقاضا داریم در اولویت بالای واکسیناسیون کرونا قرار داشته باشیم.»
اولویت واکسیناسیون رانندگان بخش خصوصی بدلیل سختی کار
آنها خواستار واکسیناسیون کلیه راننـدگان دولتی و بخش خصوصی هستند. رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی خواستار در اولویت قرار گرفتن رانندگان بخش خصوصی هستند. یکی از رانندگان علت این اولویت را تشریح میکند. وی میگوید: «در بخش خصوصی امکانات کمتر و ساعات کار بیشتر است. راننده هیچ امنیت شغلی ندارد و هزار جور گرفتاری دارد. بهمین دلیل است که رانندگان بخش خصوصی باید در اولویت بالاتری باشند.»
واقعیت این است که بعد از پزشکان، پرستاران، کادر درمانی بیشترین نفراتی که در معرض ابتلا به کرونا هستند رانـندگان شـرکت واحد اتوبوسرانی و رانندگان تاکسی درون شهری هستند. اما دیکتاتوری حاکم بر ایران هیچ کاری برای حفاظت از جان آنها و خانوادههایشان انجام نداده است. مطالبه انجام واکسیناسیون در حال تبدیل شدن به یک اعتراض سراسری است. عدم پاسخگویی حاکمیت به این خواسته مردم باعث گسترش اعتراضات و شدت گرفتن آن میشود.