کارگران شهرداری کوت عبدالله در استان خوزستان از مشکلات ایمنی کار، معوقات مزدی و بیمه ای خود انتقاد دارند. همچنین کارگران پیمانکاری پالایشگاه اصفهان نسبت به تاخیر در پرداخت حقوق های خود معترض هستند. در خبری دیگر، کارگران پیمانکاری تعمیرات فاز ۹ و ۱۰ پارس جنوبی هنوز مزد مبنای طبقهبندی مشاغل خود را دریافت نکردهاند. همچنین دو نفر از کارگران خطوط ابنیه فنی راه آهن آذربایجان شرقی به دلیل پیگیری مطالبات صنفی خود از محل کار خود اخراج شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، کارگران پیمانکاری پالایشگاه اصفهان، از انتقاد کارگران پروژه جنوبی این پالایشگاه نسبت به تاخیر در پرداخت حقوقها خبر دادند.
کارگران پیمانکاری این پروژه که طرف قرارداد با شرکتهای پیمانکاری مختلف هستند، نسبت به تاخیر در پرداخت حقوقها اعتراض دارند. این کارگران میگویند: تعداد زیادی از ما هنوز حقوق برج یک سال جاری را دریافت نکردهایم.
این کارگران که در پروژههای مربوط به تجهیز و ساخت پالایشگاه مشارکت دارند، از مقامات مسئول درخواست دارند نظام پرداخت حقوق کارگران پیمانکاری را زیرنظر داشته باشند و اجازه ندهند که پیمانکاران حقوق کارگران را با این اندازه تاخیر بپردازند.
کارگران پیمانکاری میگویند: در این شرایط اقتصادی باید حقوق کارگران به موقع پرداخت شود تا زندگی آنها به مشکل برنخورد و بتوانند از پس هزینههای یومیه زندگی بربیایند.
اعتراض کارگران در حالی صورت گرفته که دفتر پالایشگاه اصفهان، هیچ پاسخی در ارتباط با این اعتراض و دلایل آن ارائه نداد. مقامات پالایشگاه اصفهان در پاسخ به پیگیری خبرنگار ایلنا اعلام کردند: تلفنی پاسخ نمیدهیم؛ نمیتوانیم اطلاعاتی ارائه دهیم.
معوقات مزدی کارگران پیمانکاری تعمیرات فاز ۹ و ۱۰ پارس جنوبی
به گزارش ایلنا، کارگران پیمانکاری تعمیرات فاز ۹ و ۱۰ پارس جنوبی نسبت به عدم دریافت مزد مبنای طبقهبندی مشاغل، اعتراض دارند.
بر اساس این گزارش، به گفته این کارگران، ناظر شرکت ملی گاز وعده داده بود تا مزد طبقهبندی مشاغل ماههای فروردین و اردیبهشت تا پنجم ماه جاری به حساب کارگران واریز شود اما تاکنون مبلغی پرداخت نشده است.
پرسنل مدیریت منابع انسانی شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی درباره این موضوع گفت: شرکتهای پیمانکاری فاز ۹ و ۱۰ متفاوت هستند و هرکدام مسئولیت بخشی را برعهده دارند. دو پیمانکار بخش خدمات و HSE صورتحسابهای خود را به بخش اداری تحویل داده و محاسبات انجام شده اما پیمانکار تعمیرات تاکنون صورتحساب خود را تحویل نداده است، به همین دلیل کارگران تعمیرات دستمزد طبقهبندی مشاغل را دریافت نکردهاند.
محسن پویا ادامه داد: در حال حاضر، پیمانهای قبلی برقرار است. پیمانها هر ۲ یا ۳ ماه یکبار مورد بررسی قرار میگیرند تا در صورت نیاز، الحاقیهای جدید به متن قرارداد اضافه شود. طبقهبندی در پیمانهای قبلی مطرح نشده بود اما در پیمان جدید منظور شده است. پس از این، مزد مبنای طبقهبندی مشاغل به صورت اتوماتیک در فیش حقوقی لحاظ خواهد شد.
مشکلات، معوقات مزدی و بیمه ای کارگران شهرداری کوت عبدالله
به گزارش ایلنا، کارگران شهرداری کوت عبدالله از مشکلات، معوقات مزدی و بیمه ای خود گلایه مندند.
یکی از کارگران میگوید: پیمانکار قبلی ۲ ماه از حق بیمهی ما را رد نکرد و بدون اینکه حقوق برج ۹ و ۱۰ سال گذشته و عیدی و سنوات ما را بدهد، کار را به پیمانکار دیگری واگذار کرد و رفت. پیمانکار جدید هم حقوق برج یک و دو را علیالحساب واریز کرده و میگوید فعلا این را بگیرید تا پول به دستم برسد. مگر میشود پیمانکار جدیدی بیاید درحالیکه پیمانکار قبلی هنوز با ما تسویه حساب نکرده است؟!
او ادامه داد: به علاوه وقتی بیهیچ تشریفاتی و بدونِ در نظر گرفتنِ صلاحیتِ پیمانکار، واگذاری صورت میگیرد و مهمترین معیار این واگذاریها برخورداری از رانت و وصل بودن به مراجع قدرت است، چنین اتفاقی اصلا دور از ذهن نیست.
یکی از کارگران کوت عبدالله در توصیف وضعیتِ بدِ بهداشت کارش میگوید: پیمانکار دو سال پیش به ما لباس کار داد و دیگر هیچ. لباسی هم که به ما دادهاند در واقع لباس کار کارگران آجرسازی است نه لباس مخصوص کارگران خدمات شهری. دستکشی که هر هفته باید به ما بدهند، هر دو سه هفته یکبار میدهند و ماسک هم اصلا نمیدهند. همهی اینها را خودمان باید تهیه کنیم.
کارگران میگویند: بارها مشکلاتمان را به شهردار گفتهایم و او هم با روی باز با ما رفتار میکند و میگوید چشم، مشکلاتتان را پیگیری میکنیم اما در عمل هیچ اتفاقی نمیافتد. حتی با یکی از نمایندگان مجلس هم صحبت کردیم که او هم قول داد به ما کمک کند اما الآن مدتهاست که رفته و هیچ خبری از او نیست. از دادستانی گرفته تا فرمانداری، ظاهرا برای اعتراض و استمداد پیش همه رفتهایم و به نتیجه نرسیده ایم. تنها راهی که برایمان مانده، دست از کار کشیدن است. این کار را هم نکنیم باید قید حقوقمان را بزنیم.
این کارگران ادامه دادند: چند وقت پیش اعتراض کردیم و دست از کار کشیدیم و همین باعث شد تعدادی از نمایندههای ما را بگیرند و زندانی کنند. به ما میگویند شما سردستهی کارگران میشوید و آنها را مجبور میکنید کار نکنند. درحالیکه تنها چیزی که ما میخواهیم همین حداقل حقوقمان است؛ همین را هم نباید مطالبه کنیم؟ پس ما چگونه خرج خانوادهمان را تامین کنیم؟
کارگران افزودند: پیمانکار پشتش به نهادهای بالادستی گرم است. کسی به مطالبات ما توجه نمیکند چون پیمانکارمان قدرت دارد. معاون شهردار دو بار برای فسق قرارداد پیمانکار اقدام کرد اما درخواست او امضا نشد و در نهایت استعفا داد. شما از مسئولان کوت عبدالله بپرسید چرا قرارداد پیمانکاری را که نمیتواند حقوق ما را پرداخت کند، فسق نمیکنند؟
آنها در خاتمه گفتند: همان زمان که اعتراض کردیم و دست از کار کشیدیم، تعدادی از کارگران را گرفتند و زندانی کردند، تا جایی که ما راضی شدیم به کار برگردیم و از حقوقمان بگذریم تا آنها را آزاد کنند. ظاهرا این رویهی مسئولان برای خنثی کردنِ اعتراض ما به درخواست مطالباتمان شده است؛ ما اعتراض میکنیم، آنها هم شکایت میکنند و ما هم راضی میشویم از حقمان بگذریم تا آنها هم از شکایت خود بگذرند.
کارگران پیمانکاری شهرداری کوت عبدالله قربانیان سیستمی هستند که در آن سود و رانت و قدرت حرف اول را میزند؛ سیستمی که در آن قانون به نازلترین سطح خود افول کرده است. آنها تنها یک نمونه از کارگرانی هستند که برای گرفتنِ حداقل حقوقشان نیز مجبورند بجنگند و معلوم نیست در میدانی که یک طرف آن قدرتمندترینها حضور دارند و طرف دیگر ضعیفترینها، چگونه میتوان پیروز شد و یا حتی دوام آورد.
اخراج کارگران خطوط ابنیه فنی راهآهن آذربایجان شرقی
به گزارش ایلنا، دو نفر از کارگران خطوط ابنیه فنی راهآهن آذربایجان در محور ریلی تبریز و مرند به دلیل پیگیری مطالبات صنفی همکارانشان پس از سه سال فعالیت شورایی، از محل کار خود اخراج شدند.
کارگران ابنیه فنی ناحیه آذر بایجان شرقی که تحت مسئولیت شرکت گسترش آهن راه در محور ریلی تبریز به مرند کار میکنند، گفتند: «ابوالفضل صدیقی» از کارگاه تبریز و «حامد جانشکار هرزندی» از کارگران قراردادی و نماینده صنفی سابق کارگران ابنیه فنی راه آهن آذربایجان شرقی است که از ابتدای تیر ماه سال جاری به مدت هفت روز است اجازه حضور در محل کار خود را ندارند.
این کارگران در توضیح مخالفت خود با تعدیل نماینده خود گفتند: آقای صدیقی و جانشکاه هرزندی با ۱۲ سال سابقه کار از سه سال پیش تا پایان اسفند ۹۹ از سوی کارگران ابنیه فنی راه آهن آذربایجان شرقی به عنوان نماینده قانونی کارگران؛ مسئول پیگیری مطالبات صنفی کارگران بودند. بخش زیادی از مطالبات کارگران این شرکت مربوط به عدم اجرای سخت و زیان آوری مشاغل کارگران، اجرای طرح تجمیع و طبقهبندی مشاغل، پرداخت نشدن به موقع حقوق کارگران و موضوعات از این دست بوده است.
این کارگران با بیان اینکه تمامی فعالیتهای نماینده آنها جنبه صنفی و قانونی داشته است، ضمن درخواست بازگشت به کار این دو همکار خود، گفتند: انتظار میرود لااقل نمایندگان کارگری تشکلهای قانونی از مصونیت و چتر حمایتی برای دفاع از حقوق کارگران یک واحد تولیدی برخوردار باشند. این نوع اقدامات، کارگران را نسبت به این نوع تشکلها بدبین میکند. چرا یک نماینده کارگری باید به اتهام پیگیری مطالبات قانونی حدود ۹۰۰ کارگر شاغل در خطوط ابنبه فنی آذربایجان شرقی حق ورود به محل کار خود را نداشته باشد؟!
به نقل از کارگران ابنیه فنی آذربایجان شرقی؛ گفته میشود طبق بند ۲ مصوبه تاریخ ۱۲ خرداد ۹۷ شورای تامین استان آذربایجان شرقی، شرکت پیمانکاری گسترش آهن راه حق تعدیل و اخراج هیچ یک از کارگران و حتی اعضای شورای کارگری را ندارد.
کارگران در خاتمه تصریح کردند: در حمایت از دو همکار و نمایندگان اخراجی خود صبح امروز هفتم تیر ماه در ایستگاه تبریز دست به اعتراض زدهایم.
مدیرکل راه آهن استان آذربایجان نیز با تایید اتفاقات رخ داده برای دو کارگر شرکت پیمانکاری گسترش آهن راه مدعی شد: آقایان ابوالفضل صدیقی و حامد جانشکار هرزندی از نمایندگان صنفی کارگران ابنیه فنی راه آهن گسترش آهن راه هستند که پایان ماه گذشته به دلیل بیانظباتی در کار تعدیل از کار شدهاند.
او با بیان اینکه حکم بازگشت به کار این دو کارگر امروز دوشنبه به کار فرمای شرکت گسترش آهن راه ابلاغ شده است، افزود: در حال حاضر انتقاد این دو کارگر که با اعتراض کارگران همراه شده است، به هفت روز ایام بیکاری است که از ابتدای تیر ماه جاری تا به امروز به طول انجامیده است. این کارگران میگویند هفت روز ایام بیکاری آنها باید به کارکرد یک ماه جاری آنها اضافه شود.
قربانی با ادعای اینکه، یکی از این کارگران در زمان ساعات کاری به فعالیت انتخاباتی پرداخته و دیگری نیز در امور محوله کم کاری داشته، افزود: بهرحال این کارگران نباید در زمان فعالیت شغلی خود برای مصارف شخصی زمان بگذارند.
او با بیان اینکه کارگران نباید زیاده خواهی کنند، افزود: چرا باید برای کارگری که در طول یک ماه، هفت روز در محل کار خود حاضر نبوده، حضوری زده شود؟ هرانا ۷ تیر