۳۰ درصد کاهش قدرت خرید مردم فقط در فروردین ماه

تورم افسار گسیخته عامل اصلی کاهش قدرت خرید مردم

افزایش نرخ تورم و گرانی افسار گسیخته، قدرت خرید مردم را کم و انتخاب را برایشان بسیار مشکل کرده است. اجناس در بازار فراوان است اما با قیمت گران. اقشار کم درآمد پول کافی برای خرید‌های ضروری خود را ندارند. آنها بدلیل فقر مجبور شده‌اند که الگوی مصرف خود را تغییر دهند. سیاستهای دولت در راستای حل این مشکل بی‌نتیجه بوده و فقط عامل گران شدن دوباره اجناس می‌شود. مردم ساعتها و حتی روزها در این شرایط کرونایی بایستی بدنبال روغن و شکر در خیابان‌ها سرگردان باشند.

دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ به تاریخ۱۲ فروردین۱۴۰۰  سیاستهای غارتگرانه دولت را علت نابسامانی‌ بازار مواد غذایی  دانست. وی دراین رابطه گفت: « تا زمانی که ارز‌های دولتی از گردونه مواد غذایی حذف نشود ما چالش کمبود و نبود کالای تنظیم بازاری را شاهدیم. بزرگترین عامل و مزاحمت برای عرضه و تقاضا، ارز‌های دولتی است که گریبان چای، برنج، روغن، شکر و حبوبات را گرفته است.»

حسنی به رشد قیمت مواد غذایی در۳ سال گذشته اشاره کرد و آنرا در یک قرن گذشته بی‌سابقه دانست.

کاهش ۳۰ درصدی قدرت خریـد مصرف کنندگان

قدرت خرید مردم

وی در ادامه گفت: « قدرت خرید مصرف کنندگان در سه سال گذشته به یک سوم کاهش پیدا کرده است.»

افزایش قیمت‌ها از ابتدای سال ۱۴۰۰ همچنان ادامه دارد. در این مدت برنج بیش از ۳ هزار تومان در هر کیلو افزایش قیمت داشته است. حبوبات بیش از ۱۰ درصد گران شده و چای هم تا هر کیلو ۱۶۰ هزار تومان بفروش می‌رسد.

بالا رفتن قیمت‌ها باعث کم شدن قدرت خرید خانواده‌ها می‌شود. حسنی دراین رابطه می‌گوید:« در یک ماهه ابتدای سال ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، فروش مواد غذایی به دلیل گرانی و افزایش قیمت‌ها ۳۵ درصد کاهش داشته است.»

حسنی در پایان بر ضرورت جبران قدرت خرید مردم تاکید کرد و آنرا وظیفه حاکمیت دانست. وی دراین رابطه گفت: «برای حل این مشکل باید درآمد اقشار آسیب پذیر اصلاح و برخی از یارانه‌ها همانند یارانه روغن، مستقیم به خود خانوار‌ها پرداخت شود.»

کم شدن روزانه قدرت خرید مردم بدلیل تورم و گرانی باعث بروز نارضایتی در اقشار متوسط و ضعیف کشور شده است. این اقشار کلیه هزینه های جانبی را حذف کرده تا بتوانند حداقل معیشت خود و خانواده‌شان را تامین کنند. اما با این وضعیت در حل وفصل حداقل معیشت هم درمانده‌اند. این روزها شاهد پیوستن هر چه بیشتر مردم به لشگر گرسنگان هستیم، لشگری که سنگ بنای اعتراضات گسترده می‌باشد.​